Luang Prabang

Halla halla!
Igar va som sagt sista dagen i Vang Vieng. Lite trakigt men det va skont att komma vidare med. Vi korde iallafall jarnet med fuldans och allt! Alla dar trodde sakert vi var helt knappa i huvudet men vi hade asskoj!!

Lite jobbigt att ga upp tidigt idag for att aka med bussen. Nu har man ju vant sig med att man inte behover ga upp forran typ 11 for det hander anda ingenting innan. Bussresan hit till Luang Prabang var seg! Den tog nastan 8 timmar och den snirklade sig langsamt fram genom bergen. Gud sa mycket berg det va! Och ibland kom det nagon liten by. Undrar varfor dom har bestamt sig for att sla lager dar mitt i ingenting :P

Tillslut kom vi fram hit iallafall och har nu hittat boende och bokat trip till vattenfallen imorgon. Vi traffade en svenska pa bussen som hakar pa oss ikvall och imorgon. Snart ska vi ivag till nattmarknaden och se vad vi kan hitta. Imorgon har vi som sagt vattenfallen vi ska se och sen senare pa kvallen tar vi en nattbuss till gransen till Thailand. Nasta stopp ar nu Chang Mai och det ser vi bada fram emot supermycket! Blir skoj de!

Ha det sa bra! kram!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Partaj!

Hello!
Sitter har nu och har precis kommit hem fran tubingen idag. Sista kvallen sa ikvall har vi tankt att kora! Idag hade vi superskoj! Vi akte till floden med nagra svenska tjejer vi traffat har. Tva av dom har vi stott pa lite overallt nu, Emmas kompis kompis tror jag den ena var. Varlden ar liten..

Igar var det trist vader.. Det va molnigt och dant men vi drog till tubingen anda. Det va nastan inge folk alls dar sa vi drog hem tidigare.

Imorgon aker vi vidare upp till Luang Prabang och ska se lite vattenfall och tempel. Det har inte hant sa mycket mer har faktiskt men kande att ni formodligen ville ha en liten update dar hemma.

Kramar!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Vang Vieng

Hejhej!
Nu har vi kommit fram till Vang Vieng igen.Resan hit gick bra men det ar sjukt varmt har! Tror inte att vara kroppar har hunnit anpassa sig fran det kalla vadret i Vietnam heller sa det ar svettigt varre..

Igar var vi pa tubing. Den dar nar man ar pa barerna vid floden. Kande knappt igen mig nar vi kom dit.. Dom har byggt till en massa barer och haller pa att bygga nagot stort hus bakom det som nar jag var har sist var forsta baren.. Askul hade vi iallafall! Vi spelade beerpong (vilket jag agde totalt), hade iskrig, kastade bananer till dom som akte pa tubar i floden och hade toppenskoj! Vi akte hem nar det blev morkt och Emma skypeade med Jamesan.

Idag ar det molnigt men fortfarande varmt. Vi hade tankt aka till tubingen idag igen men det var nan som sa att det va stangt?? Trodde inte att det kunde va det har :P Dom har sakert fel.. Men affaren dar man hyr tuberna ar tydligen stangd.. Jaja vi far forsoka anda, finns inte sa mycket annat att gora har :)

KRAM

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Laos!

Hejhej!
Rapportera nu fran Laos. Vi overlevde Halnong bay och hade det superbra dar. Bussen gick tidigt pa morgonen och det blev ett sorgligt hejda till James, iallafall for Emmas del..  Nagra timmar pa en buss innan vi kom fram till hamnen i Halong bay. Dar blev bussen uppdelad i tva grupper som fick ga pa varsin bat. Tror att vi hade roligast folk pa var bat ;) Var guide Jack var helskon och bra pa engelska med sa man fattade vad han sa. Vi kom nastan direkt ut till Halongs typiska miljo som ser ut som berg som sticker upp ur havet. Tyvarr sa hade vi inte sa bra vader, det va kallt som tusan och dimmigt sa man sag inte superbra heller. Forsta stoppet var vid en grotta dom kallade heaven. Nagon fiskare hade upptackt den for lange sedan och tyckt att den sag ut som himlen. Det va jattestor och dom hade lyst upp den med massa farger sa den va haftig. Emma fick lov att leka lite guide med en laserpenna, men det va bara jag och Jack som lyssna pa hennes stories. Efter den turen skulle i tillbaka till stora baten (vi var nog 15 pa varje bat). Vi saknade en, ryssen David som verkade va lite i sin egen varld, valdigt speciell.. Dom fick ga och leta efter honom och dom hittade honom efter ett bra tag. Det blev inte den sista gangen han inte va helt med..

Tillbaka pa baten och fros! Folk borjade dricka ol for att halla varmen uppe. Vi stannade till och det va kajakpaddling for dom som ville. Men det va blott i kajakerna och kallt overhuvudtaget sa det va inte sa manga som gjorde. Efter det gjorde vi ett langbord i restaurangen och det va buffe. Vi fick borja med att gora vara egna varrullar med nagot som sag ut som plast med gronsaker och kott i. Det va skojigt. Den kvallen blev det oldrickande och kortspelade. Mys!
Btw!! Nar jag och E2 skulle ner till var hytt for att ga pa toa kande jag nagot som nuddade min fot och en skugga som sprang in i ett hal! En ratta pa varat rum!!! Ackligt varre.. Dar stod vi och skrek. Senare sag Emma att chokladen vi hade med oss var lite tuggad pa och pappret lag i sma smulor bredvid. Hon fragar om det ar jag som vart pa den och att jag far lov att ta, jag behovde inte ta smabitar sa det inte skulle markas :P Men icke det va ratten! Kul att sova i den hytten den natten! Det blev ett dopp i havet den natten med. Va sjukt kallt och jag fros som tusan efterat! Vadret hade ju kunnat vara battre nu nar vi var pa den har tripen.
Myndigheterna hade ju egentligen sagt att det inte fick overnattas pa batarna ett tag nu fram over Men varat bolag hade betalat lite extra sa att vi skulle fa gora det anda. Va kul att vi fick va kvar pa baten for vi horde andra som vart tvugna att ga i land och deras trip hade inte vart bra alls.

Dagen efter fick vi saga hejda till halva ganget som bara gjorde tva dagar i Halong och motte upp med andra halvan fran andra baten. Vi akte till Catba Nationalpark, dar man fick valja pa att trekka eller cykla. Vi valde att cykla och man akte 5 km och sen gick vi och kollade pa en gammal grotta dar dom hade haft ett sjukhus i nar kriget varit. Inte sa mycket att se eftersom det bara var vaggarna kvar och guiden dar sprang runt med ett plastgevar och lekte krig.. Tror att han varit dar for lange.. Cyklade tillbaka och fick sedan aka buss och bat till Monkey island dar vi skulle sova. Lunch och en nap och sen va vi utvilade igen. Ganget gick over berget pa on till andra sidan on for att se apor. Lite laskigt nar dom var sa nara och man fick inte visa tanderna for da kunde dom bli sura. Pa andra sidan var en strand och det va jattefint! Lugnt och skont! Vi gick tillbaka pa dom spetsiga stenarna och det va skont att komma tillbaka. Jag och E spelade lite Volleyboll med en amerikanare och en tavlingsinriktad indier. Stackars E2 som fick vara pa hans lag :P Mat och sen satt vi och mos ute vid en eld. Det behovdes for det var sm sagt kallt och varken jag eller E hade tankt pa att det kunde vara kallt i Vietnam. Den nya guiden dar, Tea, drog pa som tusan och blev aspackad och tyckte att det skulle va partaj och vred pa massor med musik.. Det va ingen annan som nappade pa de :P
Jag o E gick och la oss tidigt och sov gott hela natten!

Sista dagen va det frukost och sedan bat tillbaka. Man fick lunch ocksa och sen va det bussen tillbaka till Hanoi. Vi va ganska stressade for vi hade bokat bussen till Vientianne i Laos samma kvall och bussen fran Halong blev forsenad! Det slot med att vi fick kliva av lite tidigare och springa sista biten till varat hostel. Dar hade redan upphamtarbussen varit sa vi fick hoppa pa varsin moppetaxi. Rusningstrafik och alla som kor som galningar dar va det skitlaskigt! Trodde inte att vi skulle komma levade darifran. Det kom en brandbil som ville forbi men det gick ju inte! Ingen som bryr sig har salange dom kommer fram forst. Ett tag korde min tilloch med dar mottrafiken ska kora! Laskigt varre! Det tog en 20 min innan vi kom fram.. Eller rattare sagt jag var dar. E tog mycket langre tid och det va skitlaskigt! Tillslut kom hon med och vi hann med bussen :) Den bussen va inte kul. Kallt som tusan! Och stackars E2 sov precis under utblaset. 20 timmar tog resan och det blev ett gransstopp pa vagen. Den granskontrollen sag ut som ett forfallet, overgivet ut. Vi kom igenom iallafall. I Laos var det varmare ut an i bussen markte vi nar det blev ett annat stopp.. Ska det va sa?? Frammme i Vientianne va det supervarmt och vi kande oss bara ofrascha och superhungriga da det inte vart nagot matstopp pa sen kl 21 dagen innan. Massor med guesthouse var fulla har och nu har vi kommit till ett ackligt stalle men det far ga for en natt. Vi har tankat upp med mat nu sa nu kanner man sig mer som en manniska. Imorgon blir det frukost pa scandinavian bakery och sen bussen upp till Vang Vieng. Kommer bli toppenkul!

Hoppas ni har det bra dar hemma med! Horde att det ar svinkallt! Stackare!

Pussokram! <3

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Hanoi

Hejhej!
Igar morse borjade jag och E dagen med att springa en svang. Utsvultna forsokte vi sedan hitta en restaurang dar dom hade frukost men det fanns ingen i narheten. Vi gick och gick och det fanns cafen, men dar saljer dom bara dricka.. Tillslut hittade vi en tant pa ett horn som salde baguetter sa det fick bli sana. Resten av dagen brande vi med att ata mat och spela kort. Tillslut va klockan anda 18 och nattbussen mot Hanoi gick. Vi tog satena langst bak, langst upp. Dom lag ner mera och man kunde stracka ut sig for det var inget i fonstret bakom. Antligen! Men det va en skumpig resa sa man sov inte sa bra anda..

Vi kom fram till Hanoi strax innan 8 och tog en taxi till guest houset dom hjalpt oss fixa i Hue. Lite marknad och sag sjon har mitt i stan. Mitt i den ar en liten o med en ruin pa. Vet inte alls vad det ar for nagot men den va fin iallafall :P
Sista maltiden med James ikvall med! Vi at pa en japansk restaurang med utsikt over sjon. Den va haftigt upplyst med lampor som skiftade i fargerna. Vi hade lite sushi och nudlar. Ja ni horde ratt jag at sushi, och tro det eller ej men det va faktiskt gott! Jag ar ganska forvanad sjalv :P
Sitter just nu och skriver och ar helt dod! Sa himla trott fran bussen.. Imorgon kl 8 gar var buss till Halong bay och vi lamnar James sjalv har i Hanoi en dag innan han aker. Tanken med Halongturen ar att man ska bo forsta natten pa baten men vi har hort att myndigheterna sett till att man inte far de.. Men vi far se imorgon. Jag ar inte orolig ifall vi skulle fa sova pa baten. Foretaget vi aker med verkar riktigt bra plus att vi betalar lite mer, vi aker inte med det billigaste bolaget. Vet inte nar jag kommer till en data nasta gang men som sagt nu blir det en natt pa baten och nasta natt sover vi pa monkey island som ligger dar. Tydligen privatagd da bolaget vi aker med kopt upp den. Dagen darpa avslutas tripen och vi aker tillbaka till Hanoi. Da ar det den 22:a och den 23:de maste vi vara ur Vietnam sa vi aker direkt till Laos och Vientianne. Tiden gar sjukt snabbt och vi firar redan snart halvtid...

Pusspuss pa er dar hemma!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Mera bilder!

Hej! Har kommer det lite bilder till er! Hall tillgodo :)





Half moon party!


Pa vag in i Angkor wat.


massgravar i Phnom Penh.


Sotingar pa Koh Rong.


Koh Rong.


Kapten Emma.


Tunnlarna. Vi gick fran 3 till 8 sen in genom 4 till utgangen i 5.


Glada i tunnlarna?


Trangt och nerfor...


Pansarvagn.


Minnesmonument fran kriget.

Kramis!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

DMZ

HEEJ!!

Maste borja med att saga att jag lever. Vi har inte ens hunnit upp till Halong Bay an. Vi horde om olyckan och det ar verkligen hemskt. Stackars tjejer. Ni kommer formodligen inte bli glada av att hora att vi ska upp dit om nagra dagar och kora en tur dar. Vi aker dit den 20:de och det blir en natt pa baten och sen en pa en o dar. Jga ar inte orolig sa jag hoppas att inte ni ar det dar hemma heller. Vi kollade upp vilket bolag vi skulle aka med och laste vad som hade hant. Var resa skulle vara ett privat foretag och det var verkligen fint. Tror det var en deluxresa. Men om baten ser ut att vara i daligt skick kommer vi inte kliva pa den. Vi lovar! Sa den 22:a ar var trip i Halong over och da kommer vi aka vidare till Laos.

Maste beratta om varat superrum pa hotellet vi ar pa nu. Det kostar 15 dollar och ar skitstort! Tva dubbelsangar med mycket mellanrum sa man far nastan skrika till varandra om man ligger i varsin. Emellan star ett litet bord med tva stolar och ett skrivbord med spegel. Sen har vi TV och dator med internet pa rummet, badrummet ar stort det med med badkar och allt! Det ar nyrenoverat och kostar som sagt bara 15 dollar vilket ar typ 100 kr som vi delar pa 3 :) Helnice!

Vi har kommit upp lite i landet nu och det ar lite kyligare. Pa kvallarna maste man nastan ha tjocktroja pa sig. Blir nog inte allt for kul uppe i Hanoi da men vi hoppas att det varmer pa sig nu.

Idag har vi varit pa utflykt till DMZ. Vi fick ga upp tidigt for att vara i receptionen kl 6.15. Da kom en buss och hamtade upp oss och tog oss till gratis frukost. Sant gillar vi ;P  Sen bar det av mot zonen. Det va en bra bit sa vi satt nagra timmar pa bussen. Vi akte forbi en massa risfalt.  Dom ar verkligen overallt har, sarskilt nu nar vi borjar komma upp lite i bergen. Det ar mer kuperat har an det va innan Nha Trang. Riktig gron och fin natur nar man aker fram har.
    Efter ett tag hoppade var guide pa, hon va bra och hon pratade bra engelska med men ibland forstod man anda inte vad hon sa.. Vi borde nog ha last pa mer om kriget innan med for att fa ut mer av utflykten men vi far gora det nu i efterhand istallet. Vi akte forbi nagra minnesplatser dar dom satt upp monument och stannade sedan till vid kusten dar vi fick ga ner i tunnlarna dom anvande da. Det var lite laskigt for dom va inte sa himla stora. Man fick boja sig ner och belysningen va valdigt dalig med sa ibland sag man inget. Dar nere fick man se sma 'rum' ( va mer som utgropta hal i vaggen) dar folk sov, det fanns ett mammarum dar dom fodde barn (var ett lite storre hal), ett motesrum som va nagot breddat och lite hogre i tak men inte mycket mer. Tunnlarna delade sig ocksa till andra utgangar och nerat till ett bombshelter. Det fanns olika vaningar av tunnlarna och vi fick ga pa andra vaningen. Vi gick ut precis vid havet innan vi gick in i en annan ingang och idare ut genom ett annat hal. Helt otorligt att folk levde i dom har halen! Jag hade aldrig vagat bo i dom har tunnlarna, men det va val formodligen varre pa ytan da. Lite lunch och sen fortsatte vi pa bussen. Va for det mesta bara buss idag. En del stallen berattade dom bara om medans vi korde forbi dom. Men sen ar det ju sa att vietnameserna forstorde sa mycket som mojligt etfer kriget for att glomma. Man kunde se planteringar med gummitrad dar det ininan hade varit battlefields och bombhal. Vi korde forbi ett berg dar amerikanarna hade haft en radiobas. Man sag inte mycket mer an berget men man far val anvanda sin fantasi. Vi avslot sedan vid ett museum dar vi fick se helikoptrar och en stridsvagn. Pa den tiden hade dom haft en flygplats dar. Sa forhoppningsvis har vi blivit lite smartare idag iallafall.

Imorgon aker vi upp till Hanoi. Det blir nattbussen som vanligt. Jag sover inge bra pa dom alls men vi far hoppas att det gar battre den har gangen. En dag i Hanoi och sen bar det som sagt av till Halong. Vi lamnar James i Hanoi, da han aker vidare till Bangkok och sen hem till England.

Pusspuss och oroa er inte for vi har det bra!

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Hue

Halla dar!
Idag var jag himla duktig och gick upp klockan 7 for att springa. Blev 1 km intervaller. Sen var vi och hamtade upp vara klader. Dom blev himla fina med bade min och Emmas klanningar skulle ha detaljer som dom inte hade. Dom tyckte att det kanske funkade med blommor istallet, men nej det funkar inte.. Packa och checka ut innan bussen gick. Nagra timmar senare ar vi nu framme i Hue. En ganska stor stad. Trodde faktiskt att den skulle vara liten men nej. Vi har inte riktigt hunnit se staden ikvall sa vi far ta det imorgon. Da ska vi upp kl 6 for att aka till den demolisaerade zonen. Dar blir det en heldag med bland annat tunnelkrypande. Det blir nice :)

Kram pa er!

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Hoi An

Hejhej!
Idag kom vi fram till Hoi An. Bussresan gick bra men jag kan inte saga att jag sov sarskilt bra den har gangen heller. Var sana dar sangar igen och man vet inte hur man ska ligga for att det ska bli skont... Vi hittade ett stalle att bo pa. Ska bara stanna har en natt nu. Imorgon eftermidag aker vi vidare till Hue.

Vi bojade med att ga till en skraddare och far nu nagra klader uppsydda. Himla spannande att se hur det blir! Hoppas verkligen att det blir bra. Den har staden ar kand for att ha mycket skraddare och det stammer verkligen! Det ar nastan allt man ser mellan alla sovenirshoppar. Hoi An ar annars en liten stad men valdigt charmig, den har en gamla stan del som va jattemysig att ga runt i. Vi tog en battur med och tror det eller ej sa fick vi kora! Hihi. Sa nu har man fatt kort en bat med :) Efter det gick vi tillbaka till rummet och somnade fort som tusan. Var grymt trott efter bussresan! Vet inte hur lange vi sov men nu ar klockan 19... Dom andra ligger fortfarande och sover sa jag far nog ta och vacka dom.

Kramkram!!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Alla <3 dag

Halla halla!


Igar nar vi kom upp pa rummet hade James fixat en liten overraskning. Vi bestamde att vi skulle ata fint igar istallet for att vi skulle sitta pa en buss hela kvallen pa alla hjartans dag. Men han hade iallafall kopt grasblommor till oss bada och Emma fick en extra ros med ett jattegulligt kort. We like!!
Idag checkade vi ut och har nu forsokt driva tiden. Blev stranden men det blaste som fan! Vagorna gick jattehogt upp och solen gick i moln ibland. Ganska kallt faktiskt.. Vi satt med klader pa och fros. Battre blev det nar vi gick upp darifran. Vi gick och at pa var favvorestaurang har, dm hade jattegod mat och det slog inte fel idag heller ;) Nu ska vi frascha till oss lite och sen har vi bunkrat upp med choklad och kakor till bussresan inatt. Hur kan man inte se fram emot den nu da? :P
Vi hors! pussokram!! och ett litet hjarta till er med forstas.. Det ar ju trots allt den dagen ;)
<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Sondag

Hej halla!
Sondag idag. Jag va superduktig och gick upp klockan 7 for en springrunda. Det blev en timmes lopning och va mycket nojd att jag verkligen pallrade mig upp ur sangen. Annars har vi faktiskt inte gjort sa mycket idag.. Stranden for att battra pa brannan lite och sen tog vi oss till en marknad har i narheten. Men den va inget att ha, mest en massa skit bara...

Imorgon tar vi nattbussen till Hoi An som ska va en liten gammal stad med massor av skraddare. Blir nog mys! En natt dar och sen tar vi bussen vidare til Hue. Darifran ska vi kolla in krigszonen med tunnlar och grejs. Det blir spannande :)

Kramar!!

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

The day after.

Halla!
Igar hade vi superskoj! Va galet skoj och vi gick in pa ett stalle precis vid havet. Dar var det mest kineser (asiater kanske man sager men same shit.... :P) men vi hadejattekul medans vi hoppade runt med dom!

Idag har vi inte gjort mycket. Mest degat och at en superfrukost. Jag och E gick ner till stranden ett tag. Vi ger inte upp hoppet om att bli lite bruna ;) Vi har tv pa rummet med sa vi sag Alice in wonderland. Har skypat med familjen med. Va kul :) Var ju jattelange sen man traffade dom sist. Det har ju gatt over tre veckor nu!

Nu ska vi ga och kaka lite mat. Blir nog en lugn kvall ikvall. Imorgon blir det nog lite beach!

Kram pa er!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lite bilder!

Halla dar hemma!
Har kommer antligen lite bilder! Har inte haft tid eller sa har datorn varit superseg. Men nu far ni lite att kolla pa :)
Enjoy!



Half moon party


Laskig fiskmassage.


Utanfor Angkor wat.


Solnedgang over Angkor.


Dodsskallar fran massgravarna fran Pol Pot.


Vart paradis! Har bodde vi.


Sotingar pa Koh Rong.


Hetingar pa mekongfloden!

Kram pa er!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Nha Trang

Halla dar!
Jaha da va vi framme i Nha Trang. Bussen hit var en sleepingbus sa det var saten som nastan lag ner. Skont kan man tro men jag vet inte.. Dom var lite for korta och om man lag pa sidan fick man snabbt ont. Resan blev inte battre av att den som satt bredvid mig borjade spy nar dom slackte lampan! Fy fan vad jag hatar spyor! Sen satte han ju pasen som for dom som vill veta var genomskinlig i gangen! Varfor kastar man inte en san liksom... Efter det hade jag valdigt svart att sova aven om jag va supertrott. Vi kom iallafall fram hit till Nha Trang kl 6 pa morgonen och kunde inte checka in forran 9 sa vi gick ut for frukost. Alla var helt supertrotta och ville inte annat an att fa sova lite. Efte incheckning gick vi ner till stranden som ligger precis i stan. Dar somnade vi gott och Emma fick en snygg solbranna med :P Jag var lite smartare och la mig i skuggan :P Jag kande att det var dags for lite traning sa jag gav mig ut langs strsnden. Idag blev det intervaller ca 1 km och sa 4 stycken. Kande mig himla duktig efter de :) Nu har vi atit och jag har hinkat i mig vatten. Ikvall ska vi ha en liten partynight. Det va himla lange sen sa det blir skoj. Vi far se vad den har staden har att bjuda pa :)

Kramisar!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Mekongdeltat

Hej pa er!
Idag har vi varit pa utflykt till mekongdeltat. Det borjade med tva timmar pa en buss innan vi satte oss pa en bat och korde ut i floden. Vi hade en guide med oss som pratade engelska men vi forstod inte mycket av vad han sa.. Vi ala i hans grupp kallade han for family vilket va lite roligt :P Vi akte emellan en massa oar. Vid forsta stoppet tillverkade dom kokosnotsgodisar med olika smaker till tex choklad och jordnotter. Dar fick vi ocksa smaka kokosnotsvin. Inte sa himla gott... Det fanns ocksa ormvin, dar det lag ormar i sjalva flaskan. Det smakade jag inte.. Efetr det stoppet stannade vi lite langre ner pa on. Dar lanade vi cyklar och fick cykla en lite svang genom samhallet dar. Vet inte om man kan kalla det cyklar forresten, Det var riktiga rishogar som nastan foll ihop nar man tittade pa dom. Jag trodde pedalerna skulle ramla av. Inte fungerade nagon broms heller sa det var lite laskigt. Men vi hade himla kul! Gratis lunch satt fint innan baten korde vidare igen. Den har gangen stannade den strax innan en liten flod och vi fick byta till batar dar man satt fyra i varje. Vi fick var sin snygg rishatt och fick sedan aka pa den lilla floden. Palmbladen tackte over och pa kanterna var det massa lera. Va riktigt haftigt. Nar vi val kom fram dar fick vi ata lite frukt och lyssna pa musik, dom spelade och sjong dar. Vet inte om jag tycker att det var nagon hojdare va mest glad nar dom slot spela.. Solbrand som tusan akte vi tillbaka hela vagen. Nu sitter vi och vantar pa bussen mot Nha Trang. Matta och glada och jag kommer sova som en stock pa bussen:)

Pussokram!!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Good morning Vietnam!

Halla!
Annu en dag i storstaden. Jag och E2 va jatteduktiga och forsokte springa har. Men som jag sa sa kor dom ju som idioter sa det va inte det lattaste.. Vi hittade oss ner till en flod iallafall och dar var det inte lika mycket trafik kl 7 pa morgonen.. En dusch och lite frukost pa rummet och sen somnade vi gott om :) Andra frukosten at vi pa ett bageri och det kommer fran och med nu bli frukoststallet varje morgon. Alskar nybakat brod! Sa jag klamde i mig en baguette. Efter det gick vi pa massage och det va helt underbart! Va verkligen jattestel innan men nu jaklar ;) James kom idag med. Stackarn har ju varit tvungen att tillbringa natten pa gransen. Sa vi tog en tur runt i stan igen.

Nu har vi precis bokat mekongdelta-utflykten imorgon och sen pa kvallen tar vi nattbussen till Nha Trang. Ska ga och ta en dusch nu och sen bar det av ut for lite mat :)

Pussokram!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ho Chi Minh

Halla ja!
Har antligen kommit fram till Vietnam och Ho Chi Minh city.Bussresan hit gick bra. Vi sov i princip hela tiden. Men man blir ju vacka av alla stopp och bussbyten sa vi var jatteslitna nar vi kom fram. James tappade vi vid gransen. Han hade inte fixat visum sa han fick inte komma in. Vi hade inte heller fixat men eftersom att vi ar fran Sverige sa far vi stanna 15 dagar anda. Det fasr tydligen inte britter och det visste vi inte om.. LIte snopet nar alla andra fick ga igenom. Stackarn! Men han kommer imorgon istallet.

Sa lange har jag och E2 utforskat Stan. Vi har varit pa marknad och kopt oss nya solbrillor och kineshattar. Haha vi va grymt snygga nar vi gick pa gatan har och forsokte smalta in :P Han som jobbar pa hotellet vi bor pa skratta lite at oss nar vi kom ingaende.. Men det va bara for att vi va sa himla sota (sager vi iallafall) :P Helt sluta fran bussresan satte vi oss och dog pa en parkbank. Vi fick riktigt samla all kraft vi hade for att tvinga oss att ga hela vagen hem. Dar blev det en skont powernap :)

Nu ar vi fardiga for en liten promenix och jakt pa mat. Man ska tydligen akta sig sa man inte far hund pa tallriken. Det vill jag verkligen inte! Och sen berattade nagon att dom har dom i bur och tander eld pa dom levande sa da blir man inte mer sugen...

Imorgon blir det lite sightseeing i stan. Overmorgon blir det utflykt till mekongdeltat innan vi drar vidare till Nha Trang med kvallsbussen. Finns ju inte sa mycket att gora i en storstad som den har. Nha Trang ar mindre och staden ar tydligen precis vid stranden. Blir skoj :)

Maste forresten tilllagga att det ar ett under att vi lever idag. Att ga over gatan har ar ett riktigt aventyr! Det ar nastan bara moppar men dom kor konstant och hars och tvars. Sa det ar bara att ga och hoppas att man overlever till andra sidan. Lite laskigt ibland men det verkar vara sa man ska gora...

Saknar er dar hemma! Ha det bast! Pussar

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Tillbaka till verkligheten.

Halla!
Forlat for att jag inte har skrivit pa jattelange nu, men det har inte funnits nagon data och knappt nagon teckning ute pa Koh Rong dar vi varit i fyra dagar nu.

For att borja dar vi slot sa tog vi baten over till Koh Rong. Vi fick vanta ganska lange for allt var forsenat.. Tva timmar med en dyk bat och vi va framme. Kritvita strander och klart turkost vatten! Jag har aldrig sett nagot liknande! Verkligen som man ser i tidningar och sa men som bara kanns retuscherat. Det finns bara tre stallen som man kan bo pa och vi hade inte bokat nagot innan vi kom. Vi hade trott att on var lite storre an den nu va och att det inte skulle vara nagra problem att fixa boende nar vi kom dit. Man nar vi kom i hamn sa dom att det va fullt overallt! Panik.. Men det loste sig och vi fick en jattefin bungalow precis pa stranden i princip men tog typ 10 steg och sa var man nere! Man kan saga att vi levde livet ;)
Sa under dom har dagarna har vi mest slappat.. Legat pa stranden och pressat och bara haft det bra. En dag bestamde vi oss for att ga pa vandring over till andra sidan on, till den stranden. Man gick pa ett spar genom djungeln och det gick upp och ner. Jag va helt genom blot! Och vi kom inte ens fram till andra sidan. Vi vande bnar vi kom till ett stup som man skulle klattra ner for. Dar motte vi nagra som hade vant langre ner for att det va halkigt och blott pa stenarna och stockarna (det hade regnat pa natten). Sa vi bestamde oss for att det inte var vart att do sa vi vande tillbaka.
Jag har ocksa varit med om det laskigaste i hela mitt liv!! Forsta kvallen satt vi och at i restaurangen. Jag skulle springa tillbaka till var hydda for att ga pa toa. Ska sagas att var hydda ligger langst bort fran alla andras. Blackmorkt va det och jag springer upp och laser upp stugan. Da hor jag nagot sm later valdigt nara. Jag slanger mig pa lysknappen men ser ingen.. Toadorren som vi hade stangt va oppen och det kandes bara helt fel.. Men jag srpang iallafall pa toa men va fortfarande asradd! Toan ar typ utomhus och var hydda ar gjord av gras sa att sticka handen genom vaggen ar egentligen inget problem alls.  Nar jag kommer ut fran toan tittar jag under sangen (fraga mig inte hur jag vagade det for mitt hjarta slog typ i 200. Ingen dar iallafall som tur va! Sen markte jag att min vaska inte stod dar jag lamnat den och att nagon hade forsokt ta sig in i min stora vaska, som jag tack gode gud for att jag har las pa! Jag sprang bort till dom andra for jag va sa himla radd! Som tur va hade agaren varnat oss for att kambodjaska barnen kunde bryta sig in i jakt pa pengar eller vardesaker som dom kan salja, sa vi hade tagit med oss alla vardesaker.. Men jag kan inte hitta min kamera sa jag tror dom tagit den.. Tur i oturen att jag precis tomt alla bilder. Det va ingen kul natt att sova dar! Lag bara och tankte pa hemskheter.. Aven om man vet att det bara ar barnen for dom har det sa himla fattigt har i Kambodja och att dom inte skulle gora nagot annrs.. Men man vet ju aldrig! Andra natten hade det varit nagon inne i hyddan med, lika otackt men den har gangen kom jag ju inte nar dom va dar! Sa tredje kvallen satt vi pa var terass och at och hade det mys! Jag sov som en stock den natten men tydligen hade dom andra hort nagot utanfor var hydda.. Fjarde natten va lugnt.. Men dagtid hade vi det toppen! Men maste ju erkanna att det va ganska skont att lamna den dar on idag.. Dom har tydligen salt den for utvecklig eller hur man ska oversatta det. Sa om nagra ar lar nog Koh Rong bli som Koh Samui.. Riktigt turistig! Sa jag ar glad att vi hann att vara dar innan det hander.

Idag aker vi mot Saigon i Vietnam. Ska bli kul med att nytt land och jag tycker det ska bli jattespannande men Vietnam! Ser jag fram emot! Sa det blir nattbussen som gar kl 19 sa vi ar nog framme nagon gang pa morgonen..

KRAMAR!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Stranden!

Halla ja!
Vi va sega imorse.. Blev ingen springning for Emma hade ont i halsen och sangen var mycket skonare. Fy jag vet.. Akte med bussen ner till Sinhaukville eller vad det heter. Vi hade tankt aka baten over till Koh Rong pa en gang men sista baten hade precis gatt.. Sa vi far stanna har en natt innan vi tar baten imorgon kl 7.15 istallet. Vi har vart nere pa stranden en liten svang och bara satt och njot i eftermiddagssolen. Det ar mycket mer turister har an i dom andra delarna av Kambodja vi har besokt. Borjade nastan undra dar ett tag vart alla turister holl hus :P

Jag fick lite daligt samvete att jag hoppat over springningen pa morgonen plus att jag vart sjuk en vecka och inte kunnat trana da heller sa jag gav mig ut nu pa kvallen istallet. Himla skont :) Dom andra tva gick pa massage istallet.. Hade nog inte suttit helt fel det heller.. Nu ska vi snart ivag och ata :)

Ha det bast!! <3

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Pol Pot

Halla!
Jag och Emma borjade dagen med en springrunda langs floden. Vi ar for himla duktiga ibland ;) Men det behovs nog nu efter alla panncakes...
Efter frukost var det dags for dagens utflykt. Vi akte till ett fangelse som dom hade under Pol Pots tid. Det ar faktiskt lite laskigt men han har dodat fler manniskor an hitler och jag har inte ens hort talas om honom. Annu varre ar det ju att det bara ar 35 ar sen det hande! Han och hans regim dodade alla kambodjaner med utbildning och tvingade dom andra att jobba hart med lite mat. Dom stackarna visste ju inte nagot annat sa dom gjorde som dom blev tillsagda. Sa larde dom upp alla, att lyda. Det har fangelset vi besokte var fran borjan en skola som dom sedan byggde om till ett fangelse. Har torterade dom folk av alla mojliga konstiga anledningar. Senare akte vi ut till killing fields (massgravar) dar Pol Pots folk avrattade dom andra. Dom fick i princip grava sin egen grav. Det var riktigt hemskt for man gick pa ben. Pa en del stallen stack det fram benpipor och gamla klader had eborjat sticka upp pa en del stalllen.. Sa himla hemskt!!! Jakla manniskor det finns! Han dodade ca en fjardedel av hela kambodjas befolkning, 1,7 miljoner manniskor! Usch och fy!!

Imorgon blir det en liten springrunda pa morgonen igen innan vi packar ihop och tar bussen soderut mot stranden :) KOmmer inte ihag vad det hette men det borjade pa S. Efter det aker vi ut till en o som ligger dar nere, Kang Koh?? Som sagt hur stader och saker stavas har har jag ingen aning om...

Jag kan beratta lite om trafiken har. Dom kor som idioter, det finns liksom inga trafikregler. Det ar mest moppar som sicksackar fram mellan dom stora bilarna. I korsningar ar det chicken race, hur lange vagar du gasa och hoppas pa att du klarar svanga och trycka dig in mellan alla andra? Pa dom har mopparna trycker dom ocksa pa sa mycket folk det bara gar. Som mest har jag sett fyra men det ar ju mer an tillrackligt.. Ibland har dom jattesma barn pa dom med, asfarligt jue! Dom stora bilarna, bussar och lastbilar tutar hela tiden (gor mopparna med i och for sig) Men sa lange man tutar sa flyttar val sig dom andra? Jag har till och med sett en ny trafikskylt har nere. Det ar en tuta pa med ett strack over, det finns tutfria zoner :P Haha!Man ar ju glad att man fortfarande lever efter att ha akt tuktuk genom den har trafiken ;)

Puss pa er! <3

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()