Hemma igen

Halloj!
Nu har jag varit hemma hela helgen. Känns lite konstigt att vara hemma och tillbaka till samma gamla vanliga igen. Och framför allt att inte vakna upp brevid Spoonie varje dag. Men annars ganska skönt faktiskt. Att få tvätta, sova i sin egen säng och få klok mat är verkligen underskattat!

I fredags blev det mys med familjen och somnade tidigt. Va helt död efter allt resande.

Lördag blev det jobb på kometen. Va himla länge sen sist men det gick bra. Kändes som att jag suttit i kassan hela våren :P

Igår va jag ute och tog en liten springrunda. Välbehövligt! Har inte tränat på hur länge som helst så nu måste jag verkligen börja ta tag i det igen.. Efter det gick jag och Felicia ner och invigde glassbaren. Gud va gott! Himla mysig dag också där solen lös. Älskar våren :) När jag kom hem åkte jag och Hanna ut till farmor och farfar och hälsade på. Va sen en sväng ute och gick med Malin. Härligt att träffa alla nu när man är tillbaka :)

Idag har jag varit på polisen och skrivit svenskaprov till högskolan. Klarade det så nu får vi se om man blir uttagen till fystesten. Ska träna med OL-gymnasiet senare, behöver ju som sagt träna :P Och ikväll ska jag ch Spoonie på bio och se remember me. Äntligen! Vi skulle ju se den i NY men den gick inte där så ikväll.

PoK!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

SVERIGE!!!

Hej!
Va himla länge sen nu men har inte haft tillgång till data och det har hänt ganska mycket. För att börja där vi slöt.. Vi avslutade NY med att se ground zero och wall street med Josefines syrra och deras kompisar. Det börjar ta sig på bygget i ground zero. Klar skillnad från sist jag va här.. Men det går inte snabbt för dom nej.. Söndagen avslutades med lite sovenirshopping innan vi åkte tillbaka till hostlet för att packa och kolla finnairs hemsida. Det såg ganska bra ut ändå så vi hade hopp om att få åka hem på måndagen som va planerat.

Måndag! Vi åkte ut till JFK och skulle checka in. Men vad va det här: inställt!!! NEJ! Nu har vi ju vart iväg så länge och vi hade verkligen ställt in oss på att få komma hem igen och så går det inte! Jaha vad skulle vi göra då?? Vi gick ner en våning och satte oss i varsin stol och deppade lite.. Brevid va det ett litet läger med massa sängar från röda korset och en massa stackars folk som också va strandade. Helt plötsligt får vi se att en del folk kommer med typ 10 påsar godis och chokladbarer var! Då hade någon varit och lämnat av godis och vatten i lägret. Vi (som nu tillhör dom strandade med) gick och tog med så vi fyllde upp våran snackskasse rejält! Vi raggade tag på två sängar så nu hade vi det så bra man kan ha det i väntan på det där jäkla askmolnet! Vi kan ju säga att vi va lite sura på Island :P Men det gick ingen nöd på oss iallafall och hela tiden va det vänliga själar som köpt mat och tgait dit. McDonalds, pizza, pasta, frukt och vatten. Josefine åkte bort till en annan terminal för att kolla om vi kunde åka till spanien och ta oss därifrån istället. Men det kostade typ 10 000 kr och det är lite väl asså.. Va uppe hos finnair, nu bokade dom in oss till den 28 april, 9 dagar senare. Skulle vi bo på flygplatsen i 9 dagar!! Sov lite avkasst i tältsängen men har helt klart vart med om värre.

Tisdag: Ja så va det bara 8 dagar kvar... Dagen segade fram som sånna här dagar gör och vi undrade hur vi inte skulle dö av uttråkning här.. Jag gick med ett gäng och duschade. Dom kom och samlade in oss och sen gick vi i samlad trupp och åkte bort till terminal 4. Ute där hade dom ställt två lastbilar med 18 duschar i varje. Man fick en handduk och en påse med lite av varje, sen va det bara att gå in o duscha. Va en upplevelse de :P Idag va vi uppe hos finnair varje timme! Dom sa att tisdagens plan va officielt inställt.. Fan! Sen på kvällen fick vi höra att dom förmodligen skulle sätta in ett plan kl 3 på natten. Dom hade ett flygplan där men det va inte säkert. Shit! Hoppas hoppas hoppas! Flyttad eupp alla våra grejer och ställde oss o kön. Yes dom hade bestämt att det skulle gå :) Men dom delade in alla i köer, dom som va bokade på tisdagens plan gick först sen va det dom som väntat längst som fick börja.. Så vi va sist! Torsdag, fredag, lördag och söndag va före oss. Vi va lite nerviga för vi fick vänta ganska länge och det kom hela tiden fler folk som fyllde på köerna före oss. Men vi kom med! Vilken lättnad :)

Flygresan gick bra. Jag va lite nervös redan innan vi lyfte pga askmolnet.. Men det gick fint de :) Spoonie satt och drack vin för att kunna somna på flyget så hon hade himla roligt :P Äntligen fick hon sin sömn så det funkade ju ;) Vi kunde inte landa i Helsiki som planerat så vi landade i Tampere istället. Himla skönt att va på marken igen :)

Vi tog sista tåget från staden mitt i ingenting til Åbo hamn. Fullt på hotellet! Ush! kl va typ 23.30 så vi satte oss på busshållsplatsen och tog på oss alla kläder vi hade! Terminalen öppnade 7.30 så det va bara att vänta. Vi fördrev tiden med att springa runt och hålla värmen, läsa högt ur mommywood och hoppa runt med ipoden i öronen. Glömde att skriva att vi fick pengacheckar av finnair till mat och dricka på flygplatsen så tillslut hade vi 60 dollar(typ 450 spänn) Som vi köpte muffins och nötter och fruktmixer. Kan ju säga att jag vill spy på muffinsar just nu. Trosts kall natt hade vi mycket skoj :)
Träningsvärk efter tåhävningar och upphopp för att hålla sig varm. Inge bra tecken.. Shit va otränad man kan vara! Och så ska man vara med och springa 10-mila nästa helg.. Hmmm.

Finlandskryssning över till Sverige. Vi gick och åt buffefrukost. Fy fan va gott! Äntligen lite klok mat, det gillar vi! Sömnade på ett knäpp och vaknade ca två timmar innan vi va i hamn. Vi hade satt klockan på två timmar så att vi skulle komma in i sömnrytmen igen och vi skulle ännu til tax freen och duscha och dricka lite vin för att fira att vi va hemma igen. Men vi fick lite brådis så vi sprang upp i tax freen och tog sen en snabbdusch och fixade oss i ordning men hann inte börja fira så det fick vi ta när vi kom hem till Alex som vi sov hos inatt. Eller sov och sov.. Hlet pigg så det gick inte så bra.

Nu är det bara någon timme tills vi sitter på båten hem till Gotland. Ska bli skönt att komma hem och jag saknar alla där hemma så jag längtar! Kommer bli konstigt bara att vakna upp utan Spoonie vid min sida!

Spoonie! Är så himla glad att jag gjorde den här resan med dig, fan va mycket skoj vi har gjort. Vi kommer alltid vara Spoonie och Pookie! Forever :) Love you Spoonie <3

Puss o kram! Soon the end!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Vi kommer inte hem!

Hej pa er dar hemma! Ja har sitter vi i New York och vet inte om vi far komma hem. Ar lite jobbigt faktiskt. Borde ju inte va helt fel att sitta fast i en stad som NY men hade vart himla skont att komma hem nu. Igar tog vi en promenix i central park och tog det bara lugnt. Sen gick vi hem for vi va sa himla trotta! Blev lite hoglasning ur var bok mommywood som vi borjade lasa ur pa NZ. Inte den basta boken kan jag beratta men lite kul att hora vad Tori Spelling tycker och tror om livet (Lite knapp ibland har vi kommit overens om). Josefine somnade till och med mitt under lasningen igar sa hon fick inte hora slutet av kapitlet, men det gjorde inget, hon missade inget intressant. Vi motte upp Jessica och hennes kompisar och gick och at pa Planet Hollywood. Idag va vi uppe lite tidigare(redan kl 8.30!) for att ata frukost med dom andra tejerna. Antligen klok frukost igen! Idag at vi yoghurt med musli, jordgubbar och blabar. Fy va gott! Lite annat mot den fettiga mackan vi atit i en affar har utanfor varat hostel. Vi va forbi en stor kyrka och det va maktigt att ga in i den. Det va hur hort i tak som helst och en kor sjong framme vid altaret. Det va nastan sa man blev troende av att va dar. Men bara nastan... Lite shopping och vi drog oss bort till varat matstalle dar dom vager maten. Lika gott som sist. Vi hade tankt att vi skulle ga pa bio ikvall ocksa och se Remember me men saklart sa hittade vi ingen biograf och nu har jag letat pa natet hur lange som helst men det verkar inte som om den gar har i NY langre! Vilken besvikelse. Vi ville ju se Robert Pattinson.... Sag att den gar hemma pa Gotland sa nar vi kommer hem ska vi se den! Ikvall ska vi ha lite massage. Fotter och axlar varker och sa kan vi inte ha det. Sen lite hoglasninginnan det formodligen blir sangdags.. Imorgon ska vi nog se ground zero och wall street. Kanske lite sovenirshopping. Man kan ju inte gora foor mycket nu nar vi formodligen har fler dagar an planerat har och man vill ju inte va sysslolos :P Pussar till er i askmolnet!Miss you!!!!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Statue of Liberty

Jah ny dag i NY. Idag hade vi stallt klockan pa 9 men oj... Vi vaknade visst 11.30. Skont med sovmorgon iallafall, vi ar ju trots allt fortfarande pa semasta! Solig och fin dag sa vi bestamde oss for att ta frihetsgudinnan idag. Tog oss en macka i pa vagen och satte oss pa tunnelbanan ner mot sodra manhattan. Dar tog vi en tur med bat runt forbi Ellis island, frihetsgudinnan, Governors island och under Brooklyn bridge. det va battre an att sta i ko hur lange som helst och da kommer man bara med bat till Ellis island och nedanfor frihetsgudinnan, inte upp i kronan. riktigt mysig liten battur :) Efter turer tog vi oss upp pa Brooklyn bridge med och sag utsikten darifran. Motte upp Josefines syrra och gick sedan for lite mer shopping. Vi har hittat varat nya matstalle har i NY med. Igar markte vi att vi inte har nagot kok har pa hostlet vilket betyder att vi maste ata ute hela tiden.. Typiskt! Vi va iallafall pa ett kanonstalle dar man fick plocka vad man ville ha och sedan betalade man for vad maten vagde. Asbra och dit kommer vi formodligen ga tillbaka :)

Senaste nytt fran NY, eller hemma hos er med forstass.. Vulkanutbrott pa Island sa det ligger massa aska i luften sa alla flygplatser i norra Europa ar avstangda. Hoppas verkligen att det har lagt sig till pa mandag sa vi kommer hem som planerat. Jga har inte tid och va kvar har langre an planerat om jag nu ska gora svenskaprov till polisen den 22 april. Sen har vi inte sa overdrivet mycket pengar kvar att man kan stanna har i nagra veckor och vanta pa att man kan flyga hem igen. Men vi ar ju inte sa forvanade att det ar nagonting som hander. Flyg ar inte var grej!

Puss pa er!

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

New York! Wihoo :)

Jah da va vi antligen i New York. Kan inte saga att det gick problemfritt men det ar val klart att det inte gor nar det ar vi som ar ute och reser.. Jaja vi borjar med sista dagen i Buenos Aires. Vi hade redan gjort all sightseeing tyckte vi sa vi gick en liten svang pa stan uinnan vi gick tillbaka och inte visste vad vi skulle gora.. Det slot iallafall med att vi gick och kopte lite ol och en flaska vin och tillsammans med lite uppskarda applen och lite godis spelade vi lite kort och snackade skit.
   Flyget skulle ga kl 7.35 dagen efter sa var shuttle till flygplatsen skulle hamta upp oss kl 4! Snabba beslut och vi bestamde oss for att ga med lite folk pa varat hostel ut och festa lite innan vi akte ivag. Da kanske vi kunde fa sova lite pa flyget till och med.. Sa vi gick direkt fran utestallet till taxin.
   Har kommer det roliga..Eller det ar ju inte sa roligt men anda.. Vi staller oss i kon till in-checkningen och vantar men kon ror sig inte en cm. Efter ett tag far vi reda pa att dom har stallt in flyget pa grund av daligt vader(!! Det va inte daligt vader) sa dom sa att det skulle ga om 24 timmar istallet. Fy fan! Och dar har vi nu inte sovit en blund bara for att vi skulle kunna sova pa flyget! Nu stod iallafall alla och gralade om att dom ville ha ersattning som inte flygbolaget ville betala ut. Varsta kaoset! Nar vi antligen trangt oss fram till disken fick vi var biljett ombokad till 18.50 pa kvallen istallet. Trotta som tusan la vi oss pa varsin metallbank och fick iallafall en liten blund men dar lag vi och fros hela tiden, inte skont. Forsta stoppet med flyget va ca tva timmar senare i Santiagoi Chile och sen va det en 10 timmars resa upp till NY. Jag sov som tur mesta delen av den resan men stackars Josefien kunde typ inte sova sa hon underholl sig sjalv med tetris. Det va superlaskigt att flyga for det va JATTEmycket turbulens sa jag trodde vi skulle do! Josefien sa att till och med hade flygvardinnan ramlat pa nagon.. Tur att jag sov!!!

Nu ar vi iallafall framme i NY! Himla skont! Och bara en flygresa kvar :) Sen ska jag stanna borta fran flyg ett tag for det ar fan laskigt! Det va jattesvart att hitta varat hostel for dom har ingen skylt utanfor utan det star bara gatnumret.. Vi tog en valfortjant dusch och pallrade oss sedan ner till Times Square. Lite shopping pa HM och sedan Josefines paradis Victorias secret ;) Sen traffade vi Spoonies syrra Jessica och gick och at med dom. Sa nu siter vi har och ar dodstrotta efter alldeles for lite somn sa det blir val raka vagen i sang :P

Imorgon ska det bli fint vader sa jag tror att vi ska aka ut till frihetsgudinnan och sen lar det val bli lite mer shopping. Maste ju branna alla dom sista pengarna pa nage vettigt ;P

Har kommer forresten lite bilder ocksa :)

Go natt pa er!!


Tangodans i La boca!


Spoonie pa utflykt!


Kyrkogarden! Creepy....


Pusspuss fran oss snyggingar ;)

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Spoonie och Pookie pa nya aventyr.

Halloj!
Sondag idag.. Igar tog vi oss ut till La Boca. En massa fargglada hus overallt och det va marknad och allt. Svart att inte va glad nar solen los och med alla dom fina fargerna, och bara ga runt och njuta och titta pa allt fint dom hade i sina stand pa marknaden. Kom man lite hogre upp pa restauranggatan drog alla i en och ville att man skule n pa deras stalle och ata. Vi satte oss pa ett stalle och att och det va gratis tangoshow ocksa. Lite sovenirkopning blev det ocksa. Jag kopte en jattefin malning over La Boca med tva som dansar tango i. Josefine fyndade en typ temugg med sugror :P Har i Agrentina har dom speciella temuggar och dom slanger ner hela teet direkt i vattnet utan att sila. Silen sitter istallet i sugroret.

Hem efter en harlig dag i La Boca fixade vi till oss lite for vi hade tankt att ga pa tango pa kvallen. Da skulle man forst fa en lektion och sen se pa proffsen. Men vi vantade och vantade pa att dom skulle hamta upp oss men dom kom aldrig.. Dom pa hostlet ringde mer an en gang men dom ar val knappa. Sa ingen san tango for oss.. Far se om vi gor nage imorgon istallet da for det ar ju trots allt sista dagen i BA.

Idag hade vi sovmorgon vilket va saaa himla skont! Lite frukost och sen segade vi oss ut pa nya aventyr. Idag tog vi oss tills fot mot Recoleta, ett omrade har i Buones Aires. Malet va Evitas grav och sen sondagsmarknad. Nar vi kom bort till sjalva kyrkogarden hittade vi inte ingangen sa vi gick runt HELA. (Kan tillagga att det inte ar den minsta kyrkogarden. Dom saljer kartor over omradet.) Men som tur hittade vi en marknad pa vagen sa vi gick runt och strosade lite dar innan vi kom fram till ingangen. Gud vilken haftig kyrkogard! Det va som en massa sma hus. Vi gick nastan vilse i jakten pa Evitas grav (hon ar btw en kand skadespelerska fran har, jag hade inte en aning om vem hon va tills vi kom hit.) Nastan lite laskigt att ga runt vid alla gravhus. Det lag kistor i dom flesta och en del hade trappor ner i underjorden bokom sina dorrar. Dar skulle inte jag vilja bli inlast pa natten! Fick hemska skrackfilmsbilder i huvudet och dom som kanner mig vet att jag inte tycker om skrack! Vi gick tillbaka till marknaden och tog oss varsitt glas farskpressad juice och ett jattegott typ inbakat brod med vitlok, tomater, ost och persilja i. Riktigt gott!
Btw! Vi gick pa toa pa kyrkogarden och tro det eller ej men det va huktoaletter!! Jag trodde att vi hade sluppit dom for gott men da kommer dom tillbaka nar man minst anar...

Igar at vi ute och vi gjorde dagens garning. Det kom fram en liten tjej som ville ha nage att ata och vi va anda klara sa hon fick en halv omelett med potatis i. Fy fn va snalla vi ar :)

Har ocksa glomt att skriva om att nar vi kom till BA sa tog vi en taxi bort till varat hostel. Sen helt plotsligt kommer det en polis och blaser i en visselpipa och hela trafiken stannar. Da sager foraren att har kommer Chiles president. Wow.. Dar kom en limo med massor av polisbilar och motorcyklar. Vi ville veta varfor han va pa besok i BA men det visste inte var taxiforare. Coolt anda.

Sen har vi tydligen haft en himla tur att vi hann att lamna Rio nar vi gjorde. Det kan inte ha vart kul att va kvar dar och sarskilt inte sa som det rehgnade in pa det rummet vi bodde pa. Shit dom maste ha haft vatten till oronen dar inne.. Vi hoppas att vara nya kompisar i Rio klarade sig!

Sista dagen i Buenos imorgon. Kan inte forsta att det gar sa himla fort just nu.

Saknar er!! Pussokram!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Mysdag i Buenos Aires.

Sa vi borjar dar vi slutade. Nasta dag alltsa skulle vi aka till Iguazufallen. Vi gick bort till bussen och akte bort till nationalparken. Solen sken och det va verkligen en perfekt dag for utflykt. (Glomde att skriva att det va gratis frukost pa hostlet vilket vi gillar starkt, sa vi snodde med oss lite crossianter och applen.) Betalade intrade och fick aka ett litet tag bort till forsta stoppet av tva. Taget va nastan som ett litet bla tag fast pa rals, gick typ lika fort med :P Vi borjade med stoppet langst bort, Garganta del diablo. Det va ca en kilometer att ga pa en lang bro innan man kom fram till stupet. man kunde inte ens se botten av vattenfallen for allt vatten kom typ upp igen och blaste det at fel hall fick man sig en rejal dusch. Vi akte tillbaka till det andra stoppet och sag en annan del av fallen bade ovanfor och under. Trotta och nojda pa allt som hade med vatten att gora tog vi bussen tillbaka hem. Lite mat och sen mot busstationen igen. Fast denna gang med all packning.

Bussturen till Buenos Aires skulle ta 17 timmar. Laddade med en massa tjocktrojor (kommer ju fortfarabde ihag hur kallt det va pa vagen fran Rio). Satena pa den har bussen va mycket storre och man sov riktigt skont. Filmer spelades sa tiden gick ganska fort. Man fick till och med kvallsmat och frukost! Men frukosten kan vi ju diskutera for det va en sockerkaksmuffins och en bakelse med citronsmak och glasyr pa, inte riktigt frukost enligt oss...

I BA tog vi en taxi till varat hostel mitt i stan och firade sen att vi kommit fram med att dela pa en ol och ata lite chips.

Gratis frukost aven pa varat nya hostel. Fett nice! Men den bestar av crossianter, sockerfrosties med mjolk, oboy, kaffe och te. Gott men kankse inte till frukost riktigt..  Idag har vi bara gatt runt och strosat i staden . Sett lite sevardheter som obelisken mitt i av. 9 de julio, kant for Buenos Aires, och lite andra gamla men vackra byggnader. Vi blev himla torstiga och gick for att kopa en juice men nar vi oppnar den sag den himla konsig ut.. Det va inte sa konstigt for tydligen hade vi kopt en mjolk med apelsinsmak! Vem tillverkar ens sanna??

Dagarna har i BA kommer bli mycket mys! Vi har tankt att ga pa nagon tango (ar ett maste nar man ar har), nagon marknad blir de med och sen ska vi bort till la boca, unika hus med massor av farg.

Ikvall blir det nog lite ol och sen far vi se vad vi kanner for att gora.. Vi ar ju faktiskt pa semesta! Och det ar ju fredag.. Tror jag :P puss o kram!


Baguetter pa Zona Sul. Dom maste trott att vi va galna i dom.


Iguazufallen.


Obelisken i Buenos Aires.

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Argentina!

Halloj! Nu har vi antligen kommit fram till Argentina. Lite trakigt att lamna Rio igar nar vi haft sa mycket roligt dar och till och med Rio grat (det regnade som vanligt =P) nar vi slapade ivag vara vaskor mot bussen till busstationen. Den stora bussen som tog oss till Iguazu va stor och med skona saten som man kunde falla tillbaka sa det va riktigt mysigt att aka buss. Synd bara att bussforaren tydligen hade alldeles for mycket klader pa sig sa det va typ minusgrader i bussen! Liite svart att sova da... Det tog ca ett dygn men sen va vi antligen framme i Iguazu. Vi hade fatt hora att det ar pa den Argentinska sidan som det ar finast och ocksa billigast, sa vi bestamde oss for att ta oss over pa en gang. En liten minibuss tog oss over och vantade nar vi blev utstamplade fran Brazil och instamplade i Argentina. Man korde over en bro mellan ut- och instamplingen med en flod under och halva bron va malad med Brasiliens farger och andra halvan med Argentinas farger =) Staden har ar liten och det ar skont att det inte ar nagon stress. Vi kom direkt in i varat snigellunk och gick lite pa mainstreetan har, inte sa stort som sagt.

Mer idag har vi suttit ute och njutit i solen och last en bok. Akta semestar! Imorgon ska vi da aka och titta pa Iguazufallen. Man tar ett tag bort dit och sen ar det lite vandring som galler. Tyckte att han sa att det va typ 8 km att ga sa det blir en bit de. Pa kvalle har vi tankt att aka vidare till Buenos Aires. Som vi kommer att va i pa torsdag.

Shit idag ar det 14 dagar tills vi ar hemma! Helt stort vad det gar fort nu pa slutet.. Lite sorgligt aven om det ska bli skont att komma hem och se alla igen.

Miss u! pussss

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Bilder for er!

Hej igen!
Nu blev det till och med tva inlagg pa samma dag. Idag pallrade vi oss antligen ivag till Copacabana. Vi har vart har i over en vecka men anda inte tagit oss dit an sa det va pa tiden. Sen va vi pa hippie fair, en marknad har i narheten och inhandlade lite sovenirer :) Alltsa klara for avfard mot Iguazu imorgon.

Puss o kram!


Var posto. Har har vi legat och solat pa Ipanema.


Oversvamning pa rummet...


Favela!


Den dar Cristo.


Forboll pa Maracana. Heja Vasco :P

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Glad Pask!

Halla dar!
Har i Rio ar allt pa topp :) I  torsdags (senast jag skrev) hade vi en paskmiddag jag och Josefine med obligatorisk aggpickning och vi at pastasallad med soltorkade tomater och rodlok. Mums! Annars har vi firat pasken med lite fest har. Diego kom och hamtade upp oss och sa akte vi till Rochina (flavelan) och hade fest dar. Sa himla skoj! Borjade med forfest uta pa gatan och dar stod vi och snacka en massa skit och han kande ju nastan alla dar, men nagra stannade ett tag. Det va askul att forsoka prata med dom, vi fattade knappt vad dom sa och dom fattade knappt vad vi sa men sa himla roligt! Jag fick till och med en ny BFF :P Efter de gick vi vidare till festen. Det va i en jattestor(!!) lokal. Det fick verkligen plats hur mycket som helst! Sa favala funk hela natten :) Typ kl 6 pa morgonen gick vi dar ifran och gick da upp narmare toppen och sag ut ovar Rio medans solen sakta gick upp over staden! Da kande man att det har ar livet! Helt underbart! Vi gick hem till Diegos kompis Marcello (sa jakla rolig!) och somnade som stenar allihopa. Han bodde nastan precis pa toppen och utanfor fick vi se sma apor hoppa omkring i traden. Han hade gass ute pa garden med och Josefine som hatar faglar va lite smaradd :P Sammanfattningsvis en jakligt skoj pask :D

Just de jag glomde! I favelas aker typ alla motorcykel. Upp och ner i dom dar jakla backarna och sa kor dom som galningar. Men jag fick iallafall kora en liten bit ;P Dom va sa himla imponerade. Det ar bara killar som kor motorcykel har sa man jkan ju saga att jag blev uttittad om det inte hade vart sa att alla redan stirrade pa oss hela tiden. Sa det ar inte manga som kan saga att dom kort uppe i en favela i Rio. Coolt tycker jag :P

Idag ar det sondag och var sista dag i Rio. Imorgon ska vi ta bussen till Iguazufallen. Ska bli spannande :) Resan dit tar typ 20 timmar sa det kommer bli en laang bussresa! Idag har vi darfor tankt ta stranden. Det blir typ sista stranddagen tror jag. Sa vi maste ju passa pa.

Bara tva veckor kvar imorgon med!! Shit sager jag bara....

hppas ni har det bra hemma :) PoK

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Favelas

Sa igar va det caprinhiaverkstad. Superskoj att gora drinkarna sjalva och exprimentera med lime, ananas, passionsfrukt och vattenmelon. Egentligen ar standardreceptet med lime och socker, is och en massa sprit.. Kan ju beratta att det va mest aktivitet i borjan av kvallen innan det tillslut nastan bara va vi som stod kvar dar. Maste ju utnyttja nar det va 5 real for allt. Vid kl 23 drog alla vidare till ett sambastalle. Fy fan vilken rolig kvall vi hade! Forsokte lara oss dansa samba. Vet inte hur bra det gick, fotterna gick sa himla fort pa dom som kunde dansa.. Och vi har lart oss lite portugisiska, sat som kan va bra att kunna som tack och hej typ :P

Kan ju ocksa beratta att det regnade igar ocksa. Och nar vi kom upp pa rummet va det typ oversvamning och droppade vatten fran taket. Valdigt roligt att upptacka att nastan alla ens saker ar blota..... Hoppas dom har torkat upp och fixat taket eller nage for det har regnat en massa idag med.

Idag vaknade vi ganska sent och ganska trotta. Det blev baguettefrukost med yoghurt idag. Josefine sager att jag har gjort henne beroende av baguetter men jag vet inte de jag :P Hon skyller bara ifran sig :P Sen hade vi bestamt traff med en brasilianare (Diego) som bor i Sverige nu. Vi traffade honom igar och han skulle visa tre andra svenskar runt i ett favelasomrade. Sa vi akte bussen bort till den storsta som finns har i Rio. Favelas ar platsen dar alla fattiga bor, sa dom har typ byggt husen sjalva och det ar valdigt trangt och dom har byggt dom upp mot bergen. Sa nar vi kom dit va det mycket uppforsbackar och tranga trappor som ringlar uppfor. Pa sidan ar husvaggarna och en massa ledningar och kablar. Alla deras hus ar typ staplade pa varandra ocksa sa det ser valdigt speciellt ut. Vi borjade med att ga hem till dar hans mamma bor. Det va inte stort och som sagt valdigt trangt. Vi gick upp pa taket dar och fick en harlig utsikt over hela omradet  och lite av staden Rio. Vidare tog vi oss genom granderna och ut mot en storre gata. Vi tog moppetaxi upp mot toppen. Gud va laskigt! Jag satt och garvade hela tiden for att jag va sa nervos. Dom kor ju som idioter har och sen med den lutningen pa gatan kandes det nastan som att man skulle glida av dar bak. En annu finare view dar uppe. Dar satt vi ochg tog det lugnt ett tag innan vi gick och at pa en restaurang dar uppe. Det blev typ friterad panerad kyckling (nagra tog biff med lok), ris, typ vitloksspagetti och bonor. Skulle tydligen va det man ater har i Brasilien. Och tro det eller ej men jag at en bona med riset och tyckte inte det va ackligt :P (Med en massa overtalning fran alla andra va jag ju tvungen att ata en iallafall.) Josefine va valdigt stolt :) Men jag at inga mer bonor anda.. Matta och belatna fick vi ga upp pa dom som agde restaurangens balkong. Helt underbar utsikt nar man sag att alla sma favelas borjade lysas upp. Efter det drog vi oss hemat igen. Sa det ar inte sa farligt som det framstar i alla broschyrer och guider om Rio. Sa farfar du kan vara lugn :) Vi blev inte ranade eller skjutna. Diego sa att det fanns dom med vapen och sant i omradena men det va da droglangarna och dom hade reglar sa det va i princip ofarligt att ga dar helt sjalv med. Inte for att jag skulle vilja  ga dar sjalv for lite laksigt skulle det va och det verkade ganska latt at ga vilse dar i allt virr varr av gator eller vad man ska kalla alla branta trappor. Fattar inte hur dom hittade vart alla sina kompisar bor for det bor ca 350 000 manniskor dar!

Spannande dag blev de :) Och det ar det som har hant idag. Mer aventyr kommer det kanske imorgon :)
PoK!!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()