Malaysia

Hej!
Nu var det ett tag sen jag skrev.. Sa jag far val borja dar vi slot sist. Vi tog oss en valfortjant thaimassage. Efter kandes det himla bra. Uttanjd och lite som en ny manniska. Men det va ju inte helt smartfritt nar man val lag dar. Dom drog och tryckte och allt va inte sa himla skont.

Dagen efter tog vi oss ut med en longtailbat runt allt strander runt Phi Phi. Vi borjade med att snorkla vid Shark Point. Varken jag eller Josefine va sa himla imponerade av de. Inga fina koraller och vi sag bara samma fiskar hela tiden och dom lag och guppade uppe vid ytan sa dom hade vi lika garna kunnat se fran baten. Baten akte vidare och vi sag mosqitoisland innan vi stannade till for lunch pa Bambooisland. Vi bestamde oss for att satta oss i skuggan under ett trad. Vi hade tydligen valt ett larvtrad. Sa det kom en massa larver flygande fran tradet, inte det mysigaste mar man sitter pa sin filt och ater..
Vi akte forbi en massa klippor och stannade till pa Monkey Beach. Har va det massor med apor i alla storlekar. Och dom attackerade om man hade mat med sig. Som tur va hade dom varnat oss innan sa vi tog inte med nat. Nasta va den lilla PhiPhi on, Phi Phi Lay dar vi akte forbi nagon grotta dar det sag ut att bo nagon.. Lite mysko plats att bygga hus kanske? :S Sen va det stopp pa Maya Beach dar dom har spelat in filmen the Beach. Lite overskattat kanske.. Men sa hade solen borjat ga ner lite nar vi kom dit sa det va skuggigt pa stranden.. Hungriga som vi va festade vi pa ett kakpaket och ett pringlesror. Matta akte sedan baten hemat igen. Vi fick se hur solen gick ner over horisonten. Himla mysigt!

Dagen efter va resdag! Vi tog oss ner till piren och hoppade pa baten mot Krabi. Dar blev vi upphamtade av en minibuss. Nagra stopp blev det och ett buss byte. Vid gransen va man tvungen att stiga av och ga genom tullarna.

Himla skont att antligen komma fram i Penang kl 20.30. Da sprang vi runt och forsokte hitta ett boende. Inte det lattaste kan jag beratta. Det va tydligen nagon slags festival har eller nat sa det va typ fullt precis OVERALLT. Tillslut hittade vi ett hotell och vi tog sista rummet dar :P Sen gick vi ut for att fa lite mat i magen och se vad som hande pa stan. Men vi sag inte mkt folk alls. Dar nu den har festivalen va va tydligen inte dar vi va iallafall..

Idag har vi tillbringat i stan med.. Finns som sagt inte mycket att gora har sa vi ska ta oss lite mer vaster ut till stranderna. Lite skonare att ligga pa stranden an att springa runt pa gatorna och svettas.. Det ar betydligt mycket varmare har an i Thailand. Det ar typ varmt dygnet runt har!

Forresten sa hittade vi precis varsta kopcentret nar vi skulle ga och ata nu! Jag vet inte hur va har kunnat missa det innan. Det ar tydligen dar allt folk ar.. Konstigt som sagt. Sen ar det valdigt mkt kineser har. Kan inte forsta de.. Men det ar skyltat med att det snart ar kinesiskt nyar har och det verkar va ganska stort nar dom star och saljer i specialstad. Sa till vara nudlar vi at idag (med pinnar ska sagas) sa var det sondagsunderhallning med chines new year karaoke competition. Det va bara kinalatar dom sjong sa inte sa himla skoj for oss nar allt later likadant. Sen va det en kines somk asgarva at oss nar vi kampade med vara pinnar! Lite taskigt assa :P

Det va de. Imorgon drar vi oss som sagt mot stranden :)

Ha det bra i kylan! pussokram!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Phi Phi

Som alltid med oss sa blir det aldrig som vi planerar.. Vi kom fram till utanfor Krabi och ratt som det va sa stod vi dar med nykopta batbiljetter till Phi Phi. Typiskt oss.. Men har ar det varmt och skont och nu ska vi borja battra pa solbrannan rejalt ;) Imorgon ska vi ta en lite battur runt oarna. Sa vi kommer att aka forbi den dar kanda Maya beach eller ochksa kallad the beach :P Sen har vi ocksa en massage som vi ska ta antingen ikvall eller imorgon. Vi har pratat om det sa lange nu sa vi maste ju ta tag i det innan vi aker ifran Thailand.

En annan sak som inte ar sa kul, eller snarare inte sa frasht ar att jag har fatt har i maten tva kvallar irad nu! Himla ackligt assa!

Take care!


Me and Josefine on Koh Tao.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Moppetur runt Phangan

Halla!
Idag ar utcheckningsdagen. Om bara nagra timmar aker vi med baten mot Krabi. Men innan dess sa har vi anda hunnit med lite idag. Vi borjade med en skon sovmorgon innan vi checkade ut och satt oss pa restaurangen vid stallet vi bodde vi. Idag chockade vi och tog macka och grot istallet for var vanligt frunkt med yoghurt och musli. Sen skulle vi ta oss in narmare staden. Det tar typ 5-10 minutr att ga men da far man ga lte langs stranden i borjan. Inte nagot jag sag fram emot nar jag har min rullvaska.. Kan ju saga att jag va lite avis pa Josefine dar. Svettiga som as kom vi iallafall fram och lamnade in vara vaskor pa stallet vi ska aka ifran sen. Efter det gick vi och hyrde oss en moppe :P Fy va laskigt det va. Och da hade vi inte ens startat :P Jag korde och dom kor ju pa fel sida av vagen har sa jag holl pa att do i forsta kurvan. Kandes som att bilen vi motte skulle svanga ut pa min sida av vagen och kora pa oss. Men det gjorde han ju inte.. Men alla runt om hade visst himla roligt av att jag skrek :P

Vi for ivag och det borjade med dom varsta backarna. Det var typ 20 graders lutning, alltsa inget att leka med. Aven fast jag hade gasen i botten segade vi oss upp i 20 km/h och det kandes nastan som att vi skulle borja rulla bakat. Vagen slingrade sig ocksa sa det gjorde inte saken battre nar det redan gick upp och ner hela tiden. Laskigt! Efter ett tag kandes det battre iallafall men det va lite jobbigt att komma ihag att man ska kora pa vanster sida av vagen.

Vi korde typ overallt pa on kandes det som. Sag elefanter och konstiga kor med jattelanga oron. Vi akte forbi nagot vattenfall. Eller det trodde vi att det skulle vara men det va inte mkt till vattenfall tyckte vi.. Moppen kom faktiskt upp i strax over 70 km/h. Inte daligt assa ;) Det va riktigt roligt men det va ocksa himla skont att lamna in den nar vi var klara. Bra med ovning infor Nya Zeeland dar vi tankte hyra en campervan, for dom ar ju knappa och kor pa fel sida av vagen dar med :P

Nej nu ska vi ga och ata innan vi hoppar pa taxin ner till nattbaten.

God natt :)


Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

Lite nya bilder som lovat ;)


Guldstupan i Vientiane, Laos.



Varat lyxiga rum i Vang Vieng.



Vang Vieng.



Utanfor var bungalow pa Koh Tao.



Min misshandlade fot. Syns inte sa jattebra, men gjorde sjukt ont!



Josefine posar pa Koh Phangan. Full moon party beachen.

Grymt snygga i vara hjalmar nar vi far runt pa moppe pa Koh Phangan.

Uppdatering av bloggen kommer senare ikvall :) Da ska jag beratta allt om var moppefard ;P

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Koh Phangan

Hallo!
Igar akte vi som sagt med baten till Koh Phangan. Aven denna gang va det inte sa himla roligt att sitta vaken dar sa jag forsokte sova. Som tur ar tog det bara en timme, alldeles lagom om jag far saga de. Vi tog oss ner till Haad Rin den del av on dar det beromda full moon party brukar hallas. Nu kommer vi dessvarre att missa det for att vi bara far stanna i Thailand till den 31 januari och det ar den 30:e. Och vi vill ju hinna se lite mer av Thailand sa lite brattom blir de..

Vi checkade in dar vi nu bor i naghon slags bongalow och la oss vid poolen och laste i solen. Kanske lite kasst att ligga vid poolen men det va ingen bra strand vid var sida. Sen gick vi in mot centrum som i och for sig inte ar sa stort och kollade pa full moon party beachen. Pa kvallen gick vi dit for att testa festandet nu nar vi tyvarr missar den stora festen och vi hade grymt kul.

Idag blev det sovmorgon. Grymt skont att vakna utan att bli vackt av en vackarklocka for en gang skull. Sen la vi oss pa stranden och bara myste :) Nu tror jag allt att man borjar fa lite farg och det kanns himla bra ;)

Som jag skrev sa har vi ju inte sa manga dagar kvar i Thailand sa imorgon aker vi med nattbaten mot krabi. Sa vi kommer va framme dar ungefar kl 9.30. Sen ar tanken att vi sk ahinna besoka Phi Phi oarna med. Sa mkt mer an sa hinner vi tyvarr inte sa sen bar det av mot Malaysia.

Men innan vi aker imorgon har vi tankt att hyra en moppe har och ta oss runt on och kolla lite. Wish us luck for fragan ar om man overlever nagot sant har nar dom kor som idioter!

Puss pa er!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Dykare oh yes :D

Hello allihopa!
Igar va det dykskola for hela slanten.. Vi fick dyka pa ett nytt stalle och gjorde lite nya ovningar. Medans vi va mitt i en ovning kom det ett fiskstim ch tror ni inte att en fisk va tvungen att ata pa mig! Ush vilken panik :S Jag samlade mig iallafall sa det gick bra. Pa dyket va vi nere 12 meter och vi fick se lite sjogurkor, muranor och barracudas :) Trott som tusan (Josefine har hallt mig, och sig sjalv formodligen, vaken hela natten med en massa hostande) somnade jag astidigt. Men lika bra for idag borjade vi 7.30.

Idag va lite roligare. Vi skulle ner pa  18 meter, sa langt vi far ga.. Jag hade lite problem med att tryckutjamna oronen i borjan men jag kom ner. Och jag lever fortfarande :) Sista ovningen va att han skickade ivag oss (mig och Josefine) i en riktning och sen skulle vi komma tillbaka. Vi hade kompass med oss och Josefine va snabb med att ga den till mig :P Sa antligen fick jag halla en kompass :D Det kommer val formodligen va det narmaste jag kommer orientering pa nagra manader nu :P I var kompassgang bort fran ledaren hittade vi en kvaddad moppe i havet. Ganska roligt for jag och Josefine ar sa himla trott pa alla dom dar mopparna som kor pa gatorna har! Kor som idioter! Sa vi borjade bada skratta nar vi sag den. Lite jobbigt for jag fick vatten i masken.. Men proffs som vi nu ar sa kunde vi latt fixa de ;P
Vi fick simma igenom lite klippor vilket va lite laskigt.. Man vet inte riktigt vart man har sig sjalv :P Sen sag vi en bat som hade sjunkit till botten och batterfish ch lite mer fiskar for den delen men jag vet inte riktigt vad dom heter..

Nar vi kommit tillbaka fran dykturen fick vi gora ett prov, superenkelt :) som tur va :) Sa nu sitter vi har med temporara dykcert :) Kanns himla bra!

Snart ska vi pallra oss bort till en bar har dar dom ska visa film fran idag. Det va namligen en med som, filmade oss. Sa det ska bli himla spannande att se hur vi sprattlar i vattnet :P

Imorgon ska vi med baten 9.30 till Koh Phangan. Det blir skoj :D Glomde forresten att saga att nar man kommer landvagen till Thailand far man bara stanna har i 15 dagar. Konstigt.. Men det betyder att vi bara har typ en vecka kvar har innan vi maste va ur landet. Sas vi kommer inte att hinna med allt vi ville har. Och var nya plan ser ut att vi far tillbringa lite tid i Malaysia med. Men det kan nog bli bra det med :)

Puss o kram!

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Dyk dag nr 1

Idag va var forsta kloka dykdag. Vi borjade vi med att ga igenom allt vi sett pa filmen igar och fick se en ny som vi ska gora imorgon. Sen skyndade vi oss for att fa i oss lite mat innan vi skulle traffas nere vid hamnen en timme senare. Dar fick vi testa sa att dykutrustningen vi skulle anvanda passade och sen bar det ut i havet. Men vi fick inte borja dyka pa en gang.. Forst fick vi simma tva varv runt baten sa dom kunde se om vi kunde simma och sen fick vi ligga och guppa i 10 min pa samma stalle. Det va inga problem, fast lite laskigt.. Man vet ju inte vilka laskiga fiskar det finns dar nere under ytan :P Kanns ju bra nar man far panik redan innan kommit under vattnet :P Upp ur vattnet och sen va det bara att koppla ihop allt och satta pa sig de. Eftersom att vi inte ar fodda till proffs fick vi borja grunt och sedan ga ner under ytan och gora lite ovningar som ar bra att kunna innan man val gar djupt. Sen gick vi lite djupare och sen lite djupare till, och tillslut sa simmade vi runt dar nere (ca 7 meters djup). Det va lite laskigt att andas i regulatorn forst. Kandes som att man inte fick ordentligt med luft. Men man vanjde sig och efter ett tag gick det bra. Nar vi kommit upp fran det forsta dyket va vi ganska nojda for dagen med massor av salt i munnen och all annan stans for den delen med. Men da skulle vi ner igen :P Vi fick vila lite sen akte en liten bit bort och skulle dyka dar. Skitcoolt! Vi sag massor med fiskar och nagon rocka :) Och idag va vi typ pa 10 meters djup som mest. Vi far se vad som hander imorgon :)

Attans jag glomde att jag skulle ta med kamera och sladd hit.. Svart att komma ihag. Lovar pa battring och ska forsoka imorgon eller om nan dag :)

Nu ar jag helt slut efter allt vatten och all sol sa jag kommer sova gott inatt :)

Annars sa ska jag halsa farfar att min fot ar nastan helt bra sa inget att oroa sig for langre :) Saknar er!

Pussokram!

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Jag kan ga!

Maste borja med att skriva att foten faktiskt borjar bli battre! Jag kan ga nu istallet for att hasa mig fram vilket kanns himla skont!

Idag borjade med en mysig frukost vid havet med frukt och musli med yoghurt. Riktigt bra alltsa :) Sedan pallrade vi oss ner pa stranden dar vi la oss i solen och laste vara bocker. Maste tillagga att vi inte tycker om dom dar hundarna som springer omkring lost overallt.. En stallde sig och pinkade nastan precis brevid oss och vi va ganska glada att den inte gjorde nage pa var filt. Men helt plotsligt borjade det skvatta sand pa oss! Da hade ju saklart hunden borjat grava kissand pa oss.. Inte nice! :S Vattnet va val helt okej de med :P Inte alltfor varmt.

Idag borjade som sagt dykkursen med. Vi fick se en film.. Inte det rioligaste kanske och vi hade lite svart att koncentrera oss nar det va en fagel som inte va ett dugg radd.. Vi trodde han skulle attackera. Det va nara men vi klarade oss utan skador :P I var grupp ar det tav danskor, tva norskor och tva svenska killar.. Bara skandinaver.. Vi gjorde var laxa innan vi drog ner hit. Kanns lite kul att gora laxor nar det va sa himla lange sen nu.. Och pappa jag kan lova att vi ar riktigt seriosa ;) Vi fick tillrackligt med alkohol i Vang Vieng sa nu klarar vi oss nog ett tag till :P

Imorgon borjar kursen 8.30 och jag tror det ska va nastan hela dagen. Vi ska iallafall fa borja lite smatt i vattnet sa det ska bli kul :D
See u tomorrow!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Koh Tao here we are.

Nu sitter vi pa Koh Tao. Imorse gick vi upp tidigt for att komma med bussen som gick kl 6. Typ 6 timmar senare pa en ganska bra bussresa med tv och allt va vi framme nere i Chumphon dar baten till on gar ifran. Batresan daremot va inte riktigt lika behaglig.. Det gungade sa in i helvete! Det var bara att blunda och hoppas att den 1,5 timmar langa farden antligen skulle ta slut. Och som tur var klarade vi oss bada fran spyor :P

Just nu har vi precis chekat in pa vart rum och imorgon borjar dykkursen :D Ska bli himla spannade. Sarskilt eftersom jag inte ens har vart pa botten pa solbergabadet :P Men det ska nog ga bra :) Sa ikvall ska vi utforska staden lite, Josefine ska krya pa sig for hon har dragit pa sig en liten forkyldning och imorgon blir det nog lite slapp pa stranden innan kursen drar igang kl 16.
Tills dess.. bye bye :D

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Sabaidee

Nu har vi lamnat underbara Laos. Glomde kanse att skriva att det va himla mysigt att ta sig upp  med bussen dar sma byar bytte av varandra och det gick kor langs vagen. Sen kom vi upp mot bergen och vagen slingrade sig upp emot Vang Vieng. Just for att vi har varit uppe i bergen Har det inte vart overdrivet varmt. Pa kvallarna har vi gatt med jeans.

I alla fall Sa lamnade vi Vang Vieng igar med buss det med. Jag kan ju inte pasta att det va lika mysigt som uppresan :P Det va trangt for benen och i den slingriga vagen nerfor hoppade bussen fram och tillbaka, alltsa inte sa mysigt.. Samma sen nar vi kom ner fran bergen hoppade den bokstavligt talat mer an va den korde framat :P Dom vet inte riktigt hur man anpassar farten har.

Val framme i Vientianne igen trodde vi att vi skulle bli upphamtade vid bussen men alla sa till oss att sta dar och vanta och helt plotsligt skulle tydligen bara vi sta kvar dar! Vi akte med en buss fran ett annat company bort till vart travelforetag. Arga som tusan forsokte Josefine skalla ut han som satt dar. Himla komiskt nar han satt dar och gravde sa djupt han kunde i sin nasa och typ sket i henne. Jag va inte till  sa mkt hjalp dessvarre for jag holl pa att do av skratt. Vi har kommit fram till att dom fran Laos verkligen inte har nagon servicekansla alls! Dels han fran travelforetaget och uppe i Vang Vieng nar man satt sig for att ata slangde dom flesta bara fram menyn utan att ens se pa en.. Nej ush for sant sager vi!

Nu sitter vi i alla fall i Bangkok igen. Imorgon kl 6 pa morgonen gar bussen till Koh Tao dar vi har tankt lara oss dyka. Ska bli skont att fa ligga pa stranden och lata sig lite :)

En annan inte lika rolig sak ar att jag har rakat trampa pa en sticka eller nat. Och jag trodde inte det va mer an sa. Men nu kan jag typ inte ens ga pa foten! Det har blivit var och vatska under huden och det trycker som fan.Sa jag far tomma den hela tiden sa det slapper lite. Men nu borjar det gora ont i resten av foten med bara for att jag felbelastar som tusan.. Inte sa himla kul nar jag typ haltar fram bakom Josefine.. Hoppas verkligen att det gar over snart! Nage tips pa vad jag ska gora at de? :S

Puss pa er!!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Still Vang Vieng

Vi sitter fortfarande i Vang Vieng. Igar blev det tubing med. Som sagt helt galet som vanligt.. Vi har ocksa bokat buss och tag tillbaka till Bangkok sa imorgon aker vi. Vi ska boka vagen ner till Koh Tao dar vi ska dyka lite :)

Ni maste bara fa veta att igar at jag jattemkt gronsaker. Ni skulle ha sett mig, det var till och med sa att jag trodde jag va sjuk eller nat :P Sa lite stolt ar jag. Jag kommer kuna ata vad som helst nar jag kommer hem jue :P

Kan inte komma pa nage mer som har hant an sa tillsvidare ha det toppen!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Tubing!

Igar testade vi pa den beromda tubingen. Vi hade traffat nagra killar som skulle ner dit med.. Alla aker ju dit sa det va jattemkt folk. Vi tog en tuk-tuk ner dit.. Btw forsta gangen vi akte en san.. Val dar nere borjade vi i forsta baren. Langs hela den har floden ligger barer och som sma stationer. Det fanns linbangrejer som slot i vattnet och gungor och lianer :P Ganska laskigt faktiskt, men efter lite att dricka sa va man lite modigare :P Jag korde en san dar linbangrej och det kanns idag, har lite ont i ryggen efter det plasket :P Trodde jag skule do nar jag gav mig ut pa den.. Slutet av banan tog det bara stopp och jag flog av! En del andra hade lite mer snits pa det dar och gjorde volter.. Som sagt helt galet! Vi flot vidare till nasta bar inte sa langt fran den andra och jag och Josefine hoppade ut i en gunggrej tillsammas :P Haha vi kunde inte bestamma vem som skulle slappa forst sa dar hangde vi och dinglade ett tag. Mkt langre an sa kom vi inte.. Eller vi kom till den tredje sen borjade det bli morkt sa vi hoppade i till nasta men det va ju inget folk kvar dar vid nasta da.. Det va lite trakigt for dar hade dom mud volleyball som jag hade sett fram emot.. Men det far vi val ta en annan dag :P Det blev tuk-tuk hem och helt slut som vi va somnade vi tidigt. Idag blir det lite lugnare men vi ska nog annu ner till floden en dag till. Maste ju testa lervolleybollen ;P

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Vang Vieng

Sa i morse bar det av mot Vang Vieng. Vi trodde forst inte vi skulle komma med bussen for det blev fullt i den forsta minibussen och vi fick vanta ganska lange.. Men det va inga problem. Det tog typ 4 timmar med bussen sa vi va himla glada nar vi kom fram :) Det ar verkligen en turiststad (eller kanske mer by). Det star guesthouses precis overallt. Pa dagarna ska man tydligen aka tub i floden har i narheten, sa det maste vi testa :) Pa kvallarna ska det tydligen va helt galet. Man far passa sig for crazy mushrooms :P Nej ikvall ska vi ut och se om vi kan hitta lite kul folk :)
Ha det! Pussokram

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Solbranna!

Sista dagen i Bangkok gick vi upp tidigt for att ta en liten joggingrunda i Lumphiniparken. Vi hade last att det va det folket gjorde pa sa tidigt.. Val dar var det mer an vi trodde.. Vi mottes av ett arobicspass men tyckte inte riktigt det va var grej sa vi tog tva varv i parken sa det blev ca 5 km i varmen. Pa graset brevid stod manniskor i alla aldrar och i olika grupper och gjorde allt fran yoga till kampsport, riktigt facinerande. Sen nar klockan blev 8.00 stannade alla upp och nationalsangen spelades. Sa vi illa tvungna att stanna vi med.. Annars hade vi val blivit pahoppade eller nat :P Vi kande oss riktigt duktiga som hade tranat iaf :)

Efter en valbehovlig dusch och god frukost med yoghurt och frukt checkade vi ut och gick en svang i omradet vilket slutade med kortspelande i parken igen, riktigt mysigt :) Sen bar det av med all packning till taget.

Sa inatt har vi forsokt sova pa ett skumpigt tag, man trodde nastan man va pa havet som det gungade! Aven idag stannade taget och nationalsangen spelades.. Lite kul att typ allt stannas upp just da :P

Nagra tag senare och lite visumfixande vid gransen och sa va vi i Vientiane i Laos :) Mysig, lugn stad. Vi at lunch pa ett svenskt cafe. Vi tog en supermacka for 25.000. Inte sa mkt som det later nar en kip typ ar 0,0008 kr. Sen blev det lite sightseeing i staden och vi har sett Laos motsvarighet till triumfbagen med utsikt over helastaden och sen sag vi guldstupan That Luang som tydligen va kand har :) Riktig solbranda har vi blivit idag ocksa sa vi far se om mn kan sova klokt inatt :P Imorgon tankte vi i alla fall ta bussen upp till Vang Vieng dar vi tankt stanna nagra dagar :)

Ha det bra! PoK

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Draft: Jan. 9, 2010

Halloj!
Det va visst inte fredag i torsdags :P Vi har som sagt ingen koll alls pa tiden langre.. Men det behover vi ju inte ha heller :) Vi va ute och tig en ol i alla fall och det slot med att vi blev bjudna pa drinkar sa det blev ganska sent.. Men riktigt kul! Vi va pa Khao San road igen. Minst lika mkt folk pa natten som pa dagen :P

Dagen efter skulle vi forlanga varat boende men da var det fullt.. Typiskt.. Kanns nastan lite som var tur.. Men vi hittade iaf ett annat och vi bokade var tagbiljett upp till Laos. Vart hostel vi bor pa nu ligger typ pa andra sidan stan.. Sa nu far vi se lite annat :)
Pa kvallen hangde vi med nagra australiensare och en kanadensare som bodde har. Riktigt schysta.

Idag har varit varan sightseeingdag. Vi har akt skytrain, subway och tagit en bat :) Sen har vi gatt riktigt langt sa det gor lite ont i fotterna.. Vi va vid Wat Po. Ett buddhatempel med en jattebuddha i. Tror att han va typ 46 meter lang. Man kande verkligen hur kugnt och skont det va att ga runt dar innanfor muren. Sa fridfullt om man jamfor med all galen trafik som inte stannar for en pa overgangstallen och tuk-tukforare som forsoker pracka pa en turer hit och dit :P
Imorgon kl 20.00 drar vi med taget upp till Vientiane i Laos. Kommer rapport efter de :)

Har kommer lite bilder fran resans gang :)

Forbjudna staden.


Pa muren.


Huktoa :P


Kallt pa taget.





Vid Wat Po.


Jattebuddha i Wat Po.

Kramis!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Svettigt!!

Rapport fran Bangkok.
Flygresan igar gick ganska bra.. Lite val hoppigt for bade mig och Josefine, blev till och med san turbolens sa alla var tvungna att spanna fast sig. Vi har fatt lite dalig tidsuppfattning for vi trodde att vi va tvungna att landa tidigare pga turbolensen men nej vi behovde inte sitta och oroa oss att vi skulle storta for vi va helt ratt :)

Val framme mitt i natten tog vi en taxi till varat hostel. Det va himla svart att hitta, lag typ pa nan bakgata.. Men nar vi kom fram va det ett liiitet problem. Det fanns tydligen ingen plats for oss, fast vi bokat och betalat.. Kandes sadar lagom kul mitt i natten.. Men vi fick tillbaka pengarna och blev visade till ett annat stalle nastan runt hornet..
Idag borjade med en skon och valbehovlig dusch. Helt underbart! Men sa fort man satt foten utanfor dorren va det som ogjort.. Sa det blev en svettig dag idag men vi klagar inte for hellre det an minusgrader! Det blev lite shopping och pramenerade pa den kanda gatan Koh San Road. Valdigt mkt turister. Ska kanske saga att vi va hos frissan och klippte oss idag, Det blev haret glad for och kostade bara 40 svenska kr sa helt okej faktiskt :)

Nu ska vi nog upp pa rummet och frascha till oss lite igen. Sen ska vi ut och ta en ol fredag till ara. Det blir mys :D
pussokram

Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

Flygplatsen dag 2

Hej fran Hong Kong igen.
Igar dodade vi lite tid vid datorerna, eller sa lange vi fick sitta dar.. Sen kom det en tant och sa till oss :P Sen blev det en fin middag bara jag och Josefine... och var jattekarra packad med vaskor som foljer oss overallt vi gar. Det har blivit som var lilla bebis :) Vi at pasta och  gud va gott det va! Vi rullade ut fran restaurngen ganska mycket fattigare.. Men det va det vart :) Trotta som tusan sov vi inatt pa varsin bank. Men dom va faktiskt ganska skona, det va till och med dynor pa sa vi sov ganska bra. Farfar du kan vara lugn vi hade full koll pa alla vaskor och vardesaker ;)

Idag borjade vi med en liten sightseeing runt i terminalen for att kolla in basta frukosten vilket slot pa vart lilla internetcafe. Men bra med tva flugor i en small.. Vi har kopt oss tva bocker med.. Lite smarta ska vi nog allt bli :P Tva forsta delarna i twilightserien.. Jag har inte sett nan film men hort att dom ar asbra sa det ska bli kul.
   Just nu har vi precis bytt om till lite skonare klader och sandaler och sitter med varsin supergod smootie, sa det kan inte bli mycket battre just nu :) bara 6,5 timmar kvar nu.. Det lar val formodligen bli en massa kortspel och kanske att vi hinner ga ett helt varv runt terminalen, eller kanske tva :P, innan in checkning..

puss o kram!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

HK

Nu sitter vi har pa flygplatsen i HongKong. Varfor kan man ju undra men det ar ju bara for att vi ar i Kina (eller inte Kina nu eller jur ar de?) Nar vi kom till tagstationen igar sa var man tvungen att ga igenom immegration inspection om man skulle till HK och det stod ju pa vara biljetter. Sa vi fick snallt folja med in om vi inte ville vara kvar i Beijing och det ville vi absolut inte! Det skulle tydligen bli den kallaste dagen pa valdigt lange med -22 C och det ville vi verkligen inte vara med om :P 

Val pa taget trodde man att man skulle frysa ihjal. Vi satt med alla vara klader och jackor, tog pa oss filtarna vi hade med oss och hade ett tacke som ingick i var hard sleeper. Och anda satt vi och fros.. Taget ville ju aldrig starta heller sa dar satt vi o skakade.. Som tur blev det varmare med vagen :) Tag resan tog ca 24 timmar men gick ganska fort anda. Vi sov, och loste korsord och spelade lite kort och helt plotsligt var vi framme. Eftersom vi inte hade den blekaste om var vi va ( allt dom sa va pa kinesika) satt vi typ kvar till sist. Dom sa till oss att vi var tvungna att ga av sa da fick vi val gora de :P Det konstiga pa dom har tagen va toaletterna igen.. Man tror ju att det skulle vara en kolk toa nar hela taget skakar som tusan.. Men nej det va bara sanna dar huktoaletter.. Ush :S

Efter lite lunch bestamde vi oss for att vi var trotta pa allt krangel som har med Kina att gora sa vi hoppade pa en buss till flygplatsen. Sa har ar vi nu. Vi har precis bokat ett flyg till Bangkok imorgon pa kvallen nan gang sa vi har typ ett dygn att branna har. Men det ska nog ga bra, det finns ju antligen kloka toaletter och mat overallt :) Nu ska vi nog se om vi kan hitta nagot bra boende i Bangkok. Langtar redan till varmen :)

Ha det bast i kylan! Ar inte avudsjuk for fem ore for imorgon drar vi till varmen ;)
Pussokram!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

The great wall

Hej!
Igar bar det av till kinesika muren. Det va ju ett aventyr kan jag tala om.. i skulle ta bussen dit och som sagt sa kan dom ingen egelska har sa vi sprang runt och fragade om Badaling (den del av muren vi skulle till) och dom bara skakade pa huvudet och pekade bort mot nagon annan buss. 45 minuter senare satt vi iaf pa ratt buss pa vag mot muren.. En timme senare va vi framme. Det hade snoat natten innan ocksa sa det blev ett aventyr att ta sig upp en bit. Det va ganska brant och bitvis fanns det som tur lite trappor.. Laskigast va det anda nerat..Vi holl i oss i ett racke och gled typ hela vagen.. Solen sken iaf sa det va riktigt mysigt :)
Vi tog oss in till staden igen och nu har vi kopt oss tagbiljetter till Hongkong. Men vi fick nyss hora att fast det ligger i Kina sa raknas det typ inte till landet sa om vi lamnar "kina" och aker till hongkong maste vi skaffa nytt visum for att komma tillbaka :S Himla konstigt.. Sa vi tankte hoppa av en station tidigare i Guangzhou och sen vidare till Hanoi i Vietnam..

Idag va vi en svang pa siden- och parlmarknaden. Helt sjukt stort och mkt att se pa.. Men aven har fick man passa sig for forsaljarna som nastan drog in en i sitt stand.. Vi fick iaf tag pa lite fina sovenirer sa nu kan vi lamna kalla Beijing och resa nerat till det lite varmare :)

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Gott nytt ar :D

Gott nytt ar allihopa!
Igar nyarsafton hade vi satt klockan pa 6.30 for att vi tidigt skulle upp till sevardheterna i staden. Jag vaknade 4.30 pigg som en mort. man kunde ju inte somna om pa den harda plankan. Sa jag va ganksa glad nar klockan antligen va uppstigning. Vi fixade oss i ordning, at frukost och tog oss med tunnelbanan in mot himmelska fridens torg. Vilken kyla! Vi hade typ ingen kansel i kroppen och det va hemskt! Men man maste ju se allt.. Sa vi borjade med va vi trodde va himmelska fridens torg. men man va tvungen att lamna in sin vaska och man fick inte ha kameran med sig.. Konstigt tyckte vi men sa ar dom ju ganska knasiga har nar dom springer runt med munskydd och det ar som smatullar overallt dar dom scannar vaskan. Sa vi lamnade iaf bvag var vaska och foljde sedan efter strommen in.. Det va bara kineser och sa vi. Dom kopte till och med blommor med sig.. Kandes som at vi va pa vag in till ett sektmote eller nat :P Nar vi kom in i den stora byggnaden var det en stor bild pa Mao. Vi borjade lite smatt forsta vad som va pa gang.. Inne i nasta rum lag han dar i nan glasgrej med vakter. Helt sjukt att man vill ha kvar en san gammal gubbe.. Vi va ganska glada iaf for det va varmt och skont dar inne.. Lite varmare skyndade vi ivag efetr var vaska och bort till forbjudna staden. Riktigt haftigt och vilka detaljer dom har pa byggnaderna. Vi hade nog uppskattat det mer om det varit lite varmare.. Sa vi drog vidare .
En lite rolig sak ar att typ alla gar runti pandamossor! Haha till och med lite aldre folk inte bara barn som man kan tro. Men dom ar himla sota :P
For att varma oss akte vi till kopcentret xidan. Det va superstort! Och inte vagade man titta in huvudet for langt i alla de sma omradena forsaljarna va pa for da va dom pa en pa en gang och visade att den har ar bra och det dar ska du ha :P Josefine fick iaf tag pa en mossa och en tjocktroja for 80 Y som typ ar 85 kr vilket va ganska nice :)


Vi har varit i en vanlig affar ocksa.. Det va lite annorlunda och inte alltid sa frascht enligt mig.. Men dom ar nog inte sa krasna har.. Nar vi va ivag i xidan forut forsokte vi hitta en normal toa men det enda som fanns ar huktoaletter med ett hal i marken.. Som sagt sa ar kineser knappa..

Vi har ocksa lart oss ata med pinnar :P Eller vet inte om vi kan de men lite mat fick vi i oss iaf :) Sen firades 12 slaget pa ett annat hostel med nagra som vi traffat har. Kineserna va som galna och hoppade runt till musiken.
Riktigt kul vall som slot valdigt sent sa idag har det inte hant mkt.. I morgon bar det av till kinesiska muren :) Det blir spannande!

Klockan ar 23.40 har sa det ar nog dags och ga och sova eftersom vi ska upp ganska tidigt imorgon..
God natt pa er :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Framme :)

Hej allihopa!
Nu har vi  hunnit vara i Beijing nagra timmar. Det mesta har gatt bra, men flyget fran Helsiki till Kina blev typ 4 timmar forsenat och inte kunde nan av oss fa nagon somn pa hela resan. Sa nar vi kommit fram till flygplatsen kunde vi inte riktigt njuta fullt ut av allt nytt haftigt runt om oss. Det blev en taxi in till staden och hostlet vi ska bo pa i 4 dagar nu. Inte varldens finaste och ganska kallt, men vi har ju filtar och skulle det bli for kallt far vi v;rma varandra :P Vi somnade som stockar nagon timme nar vi kommit hit. Sangarna ar en planka men lakan pa sa vi far se hur utvilad man kommer va.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()