Tsunami?!

Ojojoj sager jag bara! Imorse vaknar jag av att Emma sager att hennes pappa just har ringt och sagt att det varit jordbavning utanfor chiles kust och att det kan komma att bli en tsunami vid Australien vid 8.30-10. Och vi som bor typ 100 meter fran stranden! Ganska laskigt maste jag saga. Sa vi gick upp och satte oss och at rostmackor och ananas pa balkongen mot stranden sa vi skulle se om nagot kom om vi skulle ta oss en vaning langre upp eller nat. Som tur kom lever vi an och det var tydligen ingen fara just har i Byron. Men tydligen ska dom ha stangt av stranderna i Sydney sa lite scary..

Nu nar vi hamtat oss fran i morse har vi legat och solat lite uppe pa var terass. Lagat supergod mat och tyvarr har vara mysiga kompisar lamnat oss :( Himla trist.. Men vi ska ses i sommar det ar redan bestamt!

Imorgon ar det mandag och da drar vi med nattbussen till Sydney. Dar blir vi kvar i en vecka innan vi drar till Nya Zeeland. Laskigt att vi snart ar dar for det kandes sa avlagset..

Vi lever och mar bra har iallafall sa ni behover inte vara oroliga.
Miss u!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Patry party!

Ja da va det lordag igen! Tiden springer alldeles for fort ivag har.. Vi har till och med passerat mitten pa var resa och snart ar det mars.. Varfor gar det alltid sa fort nar man har roligt?

Igar va en mysig dag. Dagen innan hade vi bestamt oss for att ga till the lighthouse jag, Josefine, Emma och Johanna. Vi valde ju helt ratt tid att ga ocksa :P Nej inte riktigt vi startade typ 11.30 och jag kan ju beratta att solbrannan inte ar den snyggaste efter det :P Men det va iallafall fint vader. Jag och Johanna sprang sista biten uppfor den laanga backen. Duktigt tycker jag :) Sen gick vi ner pa stranden for att sola, men vi hinner inte ligga dar lange innan det borjar stanka.. Typiskt ar det ju! Sa vi gick hem och hade spa med ansiktsmask och ett massagetag. Sa dagen blev himla bra anda :)

Men just nu har vi festat alldeles for manga kvallar irad. Ar det inte pa cheekys sa ar det galen fest pa vart rum. Sa jag langtar till sondag och vila :) Ikvall ar dessvarre Emma och Johannas sista dag sa inga vila da nej.. Himla trakigt att dom ska aka! Harliga tjejer! :D

Nej ses senare :) puss pa er!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Moln....

Ja man kan tydligen inte fa allt man vill pa semestern.. Nu har det vart molningt och regnat hela tva dagar i rad. Va ska man gora da liksom.. Aja vi har traffat tva skitschysta svenskar som bor i vart rum. Lite kul for dom heter Emma och Johanna :P Igar va vi iallafall ute med dom pa cheeky monkeys. Grymt skoj! Nar det blir bra vader nan dag ska vi upp ta oss upp till fyren och ata picnic och se soluppgangen eller solnedgangen skulle man tydligen se darifran..

Vi har bokat bussen fran Byron sa pa mandagkvall aker vi med nattbuss till Sydney. Sa vi kommer komma dit typ kl 10 pa morgonen. Nice att tjana in en natts boende med ;)

Inte mycket mer att rapportera for tillfallet sa ha det bast tills nasta gang :D
PoK

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Antligen lite sol igen :)

Ja da har det antligen blivit lite bra vader igen. Sa nu har vi vart pa stranden tva dagar irad. Halrigt att bygga pa fargen lite och nu tror jag faktiskt att vi borjar bli bruna pa riktigt.. Eller iallafall min lilla negerunge Josefine :P Orattvist att hon kan ligga hur lange som helst i solen medans jag maste smorja in mig varje timme.. Borjar bli lite jobbigt faktiskt :P

Idag va jag ute pa en springrunda med. Josefine har akt pa halsont sa hon fick vila. Jag sprang bort mot en fyr som ligger vid kusten har och den ostligaste punkten i Australien. Jattefin utsikt dar vagorna slog emot de branta klipporna. Underbart! Hade det inte vart sa jakla varmt sa att svetten rann om mig nar jag sprang upp och ner for slingriga trappor sa hade det kanske varit lite mysigare. Skont att duscha efter iallafall och idag festade vi till kvallsmaten och gjorde tacos. Mums de! Och sen nu ikvall tankte vi ut och gora stan osaker ;P

Vi har traffat en kille fran Israel har och imorgon ska han lara oss att surfa. Ska bli grymt kul! Har jag alltid velat lara mig :D

Farmor och farfar, hur spelar man gris?? Det kommer jag inte ihag :S

Puss och kram fran solen!

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Byron Bay

Sa igar kom vi antligen fram till Byron Bay. Bussen gick fran Surfers kl 13 och det var bara jag och Josefine som akte i en stor buss. Kandes kanske inte sa miljovanligt :P Men det va skont. Vi checkade in pa vart hostel och nu bor vi i ett 10 baddsrum. Det ar rent och frascht sa har kan vi nog trivas. Lite mat i magen och sen ut for att kolla pa stan. Det ar inte sa stort har sa man kan latt ga genom stan fort har.

Idag hade vi tankt oss att lagga oss pa stranden for det va inte sa bra vader dom sista dagarna i Surfers och vi vill ju fa lite mera farg ;) Det sag bra ut till en borjan men nar vi sitter och ater frukost (i och for sig va klockan narmare 12) borjade det osa ner! Himla tur att vi inte hunnit ner pa stranden innan dess. Sa nu vet vi inte riktigt vad vi ska hitta pa.. Ikvall hade vi tankt ga ut pa Cheeky monkeys. Ska tydligen va basta stallet har :) Sa det ser jag fram emot :)

Ar det forresten nagon som kan nat bra kortspel man kan spela pa tva? Vara 4 kortspel vi kan borjar bli liiite uttjatade just nu.. :P

Bye bye for now!

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Mysko sjukdomar..

Hejhej!
Senaste nytt fran surfers ar Josefines bautalapp. Hon fick en lite prick pa den och idag har den vaxt och ar enorm! Men bara pa halva overlappen sa det ser lite skojigt ut. Det ar valdigt spannade att sjukdomarna bara byter av sig har och att det bara ar konstiga grejer. Inga vanliga forkyldningar eller nage sant nej. Vi far som sagt hoppas att det inte ar nage allvarligt och att vi slipper sadant efter det har.

Annars ar det var sista dag i Surfers imorgon. Pa fredag tar vi bussen nerat till Byron Bay. Ska tydligen va ett kul stalle :)

Har kommer lite bilder fran det senaste med.


Josefine snyggar sig i en rosa hatt i KL.


Vana resanarer.


Valentines bak. Mums!


Pa vag ut :)


Under en suddig skylt. Men det star iallfall Surfers Paradise.

Kram fran down under :)

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Fy fan va duktiga vi ar!

Ja har i paradiset gar livet vidare. Som sagt sa gor vi inte mycket nytta men lordags va himla skoj och igar va det som sagt valentines day. Det festade vi till med att baka chokladbrownies. Grymt goda assa! Vi kopte en kakmix for att gora det lite lattare for oss. Det va svart nog att hitta nage att laga till det i pa varat hostel. Men vi twistade till det lite och la i bitar av vit choklad i. Riktigt bra av oss maste jag saga :) Sa idag har jag gatt runt och atit left overs av kakan. Mums!

Annars har vi mest legat vid poolen idag. Jag har forsok halla mig i skuggan sa inte all farg jag kampat med att fa hitills ska flassa av. Sen va vi himla duktiga och sprang en runda nar det blev svalare idag. Men det va grymt jobbigt och svetten rann anda. Sa himla skont att borja komma igang med traningen lite igen. Jag maste ju halla konditionen uppe sa jag har nagon chans att va lite match nar jag kommer hem :)

Inte mycket mer att skriva.. Eller jo jag har en suprise till dig Hanna :D Men mer tanker jag inte skriva :P

Ha det bast och hoppas alla hade in finfin alla hjartans dag! <3

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Happy Chines New Year!

Halla!
Nu har vi vart har i Surfers i nagra dagar och vi gor inte mycket nytta. Pa dagarna ligger vi pa stranden och branner oss. Eller det lar bli skuggan for mig nagra dagar nu nar jag brannt typ hela baksidan. Det jobbiga med stranden ar att det ar sand precis overallt och den fastnar och forsvinner inte alls. Kul nar folk ruskar sina filtar eller gar brevid en for det blaser lite med. I havet ar det inte sa himla varmt men ganska skont att svalka av sig nar man ligger och svettas pa beachen. Har i Australien ar det sa starka strommar i vattnet sa man far bara bada inom ett visst omrade och aven dar dar vattnet i benen. Och vagorna, haha, det ar himla skojigt att flytta runt dar.

Igar tog vi ett traningspass pa kvallen med. Grymt jobbigt nar man fortfarande hade traningsvark fran gangen innan. Och inte ville den ge med sig under passet heller.. Sen srang vi lite tidigare sa det va mycket varmare och solen gassade. Ush va jobbigt. Men det blev typ samma runda som jag sprang sist och med lite styrketraning efter :) Dessvarre verkar det inte hjalpa med att stretcha for idag ar det himla stelt med..

Inte att glomma sa ar det chines new year idag. Det ska vi fira med utgang, nat som hette pub crawl. Da man far gratis intrade och gratis drink pa fyra klubbar. Sa man borjar pa en och sen gar man vidare. O just de. Imorgon ar det alla hjartans dag! Det ska vi fira med lite mys men vi far se vad det blir :)

Massa hjartan! <3

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Surfers Paradise!

Yes sa vi lamnade det trakiga landet Malaysia bakom oss. Flygresan va hemsk! Jag kan inte forsta att vi aldrig kan sova pa flyget.. Frustrerande nar man kanner sig jattetrott. Sa nar vi val va framme va vi ganska doda. Vi tog oss med buss fran flygplatsen till Surfers Paradise dar vi nu sitter. Trotta som tusan gick vi och sov lite.. Eller typ 6 timmar! Fy assa och det varsta va att man fortfarande va trott nar vi pallrade oss upp ur sangen. Det blev en partykvall med folk fran varat hostel. Vi traffade tva finnsk tjejer som va supertrevliga :)

Idag har vi hinkat vatten for vi hade typ inte druckit nage alls dagen innan eller pa flygplatsen. Sen va det ner pa stranden som gallde. Sand precis overallt och det ville inte forsvinna heller.. Havet va inte sarskilt varmt heller och det va mycket smuts dar. Har i Australien ar det en massa strommar i vattnet med sa dom har delat av en lite bit dar man far bada.

Idag brande jag mina fotter som tusan. Va sa sandigt sa jag kunde inte smorja in dom men det far jag angra nu.. Branner som tusan!

Jag maste tala om att vi har vart valdigt duktiga idag med. Vi tog oss en liten springrunda pa 45 min meed lite styrketraning efter. Fy fan va skont! Nu har jag ju inte tranat pa hur lange som helst sa det va skont att antligen komma igang lite igen :)

Ikvall blir det nog tidig kvall. Vi ar helt doda efter springningen. Kanske det vi ska gora innan vi gar pa flyget nasta gang.. Och sa imorgon blir det nog lite mer strand och kanske lite spring igen ;P

Ha det bast!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Nu skiter vi i Malaysia!

Hej!
Nu har vi bestamt oss for att va radikala och strunta i Malaysia. Vi blev for himla trotta pa allt folk som glor och att det inte finns nagon strand eller lite roligt folk. Sa vi spontanbokade en flygbiljett till Australien! Det blir inget Bali for oss alltsa sa lite pengar blev ivag kastade. Men vi bestamde oss for att det va vart det istallet for att va kvar har dar vi inte har sa himla skoj.

Sa idag checkar vi alltsa ut och ska snart bege oss till flygplatsen. 21.40 ar det meningen att varat flyg till Surfers Paradise. Sa vi kommer att ha en manad i Australien innan vi kor vidare med var grundplan till NZ. Just nu ar vi himla taggade med vi nya ide :) Jag tror ingen av oss kommer sakna svettiga natter i varat tranga rum och med an alldeles for hog kudde sa man ar helt om i nacken.

Det ska tydligen inte va sa billigt med internet i Aus sa vi far se nar det blir uppdatering nasta gang.. Varat flyg landar iallafall ca kl 7 deras tid.

Tills dess ha det bast och njut av lite bilder :)


Petronas twin towers som vi va uppe i.


Snygga brillor man fick nar vi skulle se pa film i twin towers.


Glass e gott de ;)

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Petronas twin towers

Ja da har man statt 170 meter over staden. Idag vagade vi inte chansa pa att komma upp i Petronas twin towers sa vi gick upp strax innan kl 6! Inte det roligaste nar vi inte kunde somna i varat basturum igar natt. Sa det blev max 4 timmars sonm innan det va grotfrukost.

En rask promenad utan omvag kom vi fram till tornen ganska tidigt. Vi kom fram 7.30 och da oppnar dom inte gratisbiljetterna forran 8.30. Vi va langt ifran forst dar. Kan ju undra hur lange dom forsta hade statt dar. Det tog himla lang tid dom va sega sa inte forran 8.45 borjade dom beta av kon. Vi tog en sa tidig tid som mojligt sa 9.30 fick vi antligen ga in. Man fick borja med att se en film om foretaget Petronas och sedan lite om sjalva tornen. Sen fick vi ga igenom metalldetektor innan vi tog en jattehiss som gick 5 m/s. Pa en minut va vi uppe pa vaning 41 och 170 meter over staden. Man fick ga ut pa bron som gar mellan tornen. Jag vet inte om det va det roligaste vi har gjort att vanta i 2 timmar for att komma upp och se ut over en massa hoghus men nu har vi iallafall varit uppe i det hogsta twin towers i varlden. Eller iallafall en bit upp :P

Trotta som as gick vi hem och lagade oss lite hemmagjord pad Thai, stekta nudlar med agg och i varat fall paprika. En riktig hit :) sen dackade vi pa varat svettiga rum och vaknade 3 timmar senare fortfarande helt doda! men om vi ska forsoka somna ikvall sa va det nog bast att ga upp. Jag an inte forsta att varan flakt pa rummet inte verkar fungera! Den hjalper typ ingenting!

Ikvall ska vi ut ut pa chines market och pruta lite. Vi ar inte sa himla bra pa det men vi forsoker iallafall :P

Ha de!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Men ta kort pa oss val??

Halla!
Idag tog vi oss en sovmorgon, himla skont! Frukost blev egenlagad grot nu igen. Faktiskt himla gott. Jag ar forvanad. Och jag som inte tycker om grot.. Allt ar som sagt helt upp och ner har pa andra sidan jorden. Eller sa ar jag bara himla hungrig :P

Sedan bar vi oss ut pa en liten sightseeing tur idag igen. Idag tog vi forbi national museum. Vi gick aldrig in men det fanns lite gamla lok, bilar och vagnar utanfor som vi kollade pa. Sen gick vi upp till en stor park med en massa gardens. Det fanns en bird park, butterfly garden, deergarden plus nagra till. Men den vi gick in i va orcid och hibiscus park. den kostade typ inget, det gjorde dom andra.. Mycket mer har vi inte gjort idag. Eller jo vi forsokte oss pa att gora vart eget garlic bread men jag vet inte riktigt vad jag ska saga om det.. Det va gott men hade vart battre om dom hade haft klokt brod har! Det vi fick tag pa va typ korvbrodaktigt.. Och da kopte vi det anda pa ett bageri.. Dar finns annars bara brod med korvar i eller lite kyckling. Det ar som sma kottbakelser.. Valdigt mysko :S

Sen har vi markt att vi ar en attraktion i sig. Igar nar vi va pa krigsmonumentet och helt doda och svettiga hade satt oss for att vila gick det forbi ett gang killar. En av dom satt sig ner brevid oss och sager till sina kompisar att ta kort. WTF?! Vi sprang darifran sa fort vi kunde. Samma idag nar vi gick och tittade utanfor national museum va det nagra tjejer som fragade om dom fick ta kort tillsammans med oss.. Dom fragade ju iallafall sa vi stallde oss snallt och dom framfor (korta som dom ar). Tror inte det va ett vackert kort men hoppas dom blev nojda :P

Nej nu ar det glasstajm! PoK!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Akta turisting i KL

Halloj!
Idag va vi riktigt tidigt uppe. Vi hade tankt att vi skulle upp i twin towers har i KL och da maste man va dar innan kl 8 pa morgonen, annars ska det va gratis. Tyvarr sa ar vi tydligen inte sa snabba. Vi hade tankt att promenera bort dit men nar det va fem minuter kvar hade vi fortfarnade en bra bit kvar sa vi far helt enkelt ta det nagon annan dag och starta ga lite tidigare kanske??

Snabba beslut och vi hamnade pa Starbucks med varsin varm hasselnotschoklad. Vad skulle vi gora idag da? Med kartan i hogsta hugg borjade vi med att beta av little india. Lite som China town har utanfor dar vi bor. Det va en marknadsgata. Vidare gick var sightseeingtur forbi en moske och till sultan abduls byggnad. Sag ut som ett litet palatshus med nagot klocktorn. Viadre till en stor flaggstang jag glomt namnet pa men tydligen skulle vara en turistattraktion. Och vi gick en bra bit (med lite pauser) till nagon skulptur garden och till nagot monument for nage krigsgrej. Svettiga sa man trodde att man precis vart och badat tog vi en dusch for allas trevnad :) Nar jag star dar och duschar borjar det verkligen sporegna ute! Helt sjukt det va som att nagon hallde vatten over Kuala Lumpur. Och sa borjade aska som tusan. Inga sma askar da utan jag trodde nastan att nagon skulle skjuta ner vaggen  :P Tur att vi inte va dar ute!

I morse blev det grot till frukost. Det va tro det eller ej ganska gott. Och framforallt billigare an att ga ut och kopa frukost.. Inte for att det gar att hitta har i Malaysia anda. Dom ater ju typ inte det har och det ar tydligen inte sa mkt turister att dom har tankt pa att skaffa de.. Men som tur har vi ju varat kok :)

Vet forresten inte om jag skrivit om mina varprickar jag fick i ansiktet.. Men iaf forst sa trodde vi att det bara va finnar men dom spred sig och va typ var! Himla nasty! Vi visste inte alls va det va. Men vi foljde pappas tips eller nastan iallafall sa vi gick till en pharmasy och fragade.. Sa det hon sa vet jag kanske inte om hon visste precis vad vi sa och tvart om.. Lite svart med medicintermer pa engelska :P Men jag fick kopa nage antibiotisk kram och nu borjar dom forsvinna! Thank good! Tankte bara beratta :)

Lite bilder kommer har med :)


Pa bamboo island pa var lilla battur runt Phi Phi.


Glad efter lite anannas :)


The Beach.


Josefine ligger och glassar pa stranden pa Penang.


Redo for sightseeing i KL!

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

KL

Ja da va man i Kuala Lumpur da. I morse gick vi upp kl 8 vilket ar ganska tidigt for oss nu nar vi legat och dragit oss for att det inte finns sa mkt annat att gora i Penang. Vi fick skjuts till bussstationen som lag typ 40 minuter fran dar vi bodde. Sen va det ca fem timmars bussresa mer mot KL. Det gick ingen store nod pa oss. Satena va hur stora som helst. Sag nastan ut som fatoljer :P och med den sista twilightboken i handen gick det jattesnabbbt!

Val framme och jattehungriga tankte vi att det va kanske bast att hitta nagonstans att bo forst. Smart tankt av oss for helt plotsligt borjar det stanka. Vi hittade ett guesthouse typ vid chinatown, billigt o bra. Tur det for sen borjade det regna som tusan.. Vi gick ut pa jakt efter mat men kunde inte hitta nage bra sa vi hittade en affar den vi handlade och gick sen hem for att laga sjalva. Forsta koket pa hela resan. Efterlangtat! Det blev makaroner med yoghurt, vitlok, burksvamp och nan svampsoppemix :P Gott men vi gjorde lite val mkt mat kanske.. Efter min andra portion va det fortfarande typ tva portioner kvar! Men jag tvingade i Josefine och nu haller vi pa att spricka! Vi rullade ner for trappen :P Sa lar vi formodligen inte behova ata pa en vecka..

Imorgon ska vi antligen fa gora grot. Inte min favoritfrukost men det ar billigt sa det ar bara att tugga och se glad ut. Nu nar vi anda har slapat med det det jakla havregrynspaketet fran Sverige.. Kanske pa tiden alltsa.

Puss o kram!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Penang...

Ja nu har vi varit i Malaysia i nagra dagar. For nan dag sen sa tog vi som sagt bussen ut till stranden, dar vi nu bor pa ett guesthouse. Jag kan inte saga att vi tycker om Malaysia. Det ar helt dott har. Det hander ingenting och det finns knappt nagonstans att ata. Inget folk forutom ackliga malayser som glor sa ogonen haller pa att poppa ut. Nar vi lag pa stranden for nagon dag sen sa va det en med en papparazzikamera som tog kort pa oss nar vi lag dar och solade och laste vara bocker! Vi kunde inte fatta vad han holl pa med men det fanns ju inget annat ta kort pa sa va fan! Han skulle fatt en small! Aja..

Vi tankte att vi skulle aka till Perhentian oarna men da ar det val klart att man inte kan aka dit for tillfallet. Det ar tydligen ostabilt annu efter regnsasongen sa inte forran i mars kan man aka dit och sa mkt tid har vi inte har. Sa da hade vi antingen Langkawi eller Pangkor som forslag. Men Langkawi ar en o som nastan ligger pa gransen till Thailand och vi ville inte aka upp for att aka ner igen. Och Pangkor va tydligen jattevackert men dyrt sag vi pa nan sida och sen va det tydligen annu lugnare dar.. Sa vad ska vi gora, vi lar ju ga under om vi stannar har mycket langre.. Det slot iallafall med att imorgon aker vi till Kuala Lumpur. Aven det ar ju Malaysia sa jag hoppas att det blir battre! Det maste val finnas nage bra med det har landet...

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()